dinsdag 20 oktober 2020

Alles over Sliedrecht

Primeur: Obstacle Run voor Baggerfestival

2 mei 2019

SLIEDRECHT - Het Baggerfestival introduceert een geheel nieuwe activiteit voor de 2019-editie. Voor het eerst wordt er een Obstacle Run midden in Sliedrecht georganiseerd. “Het wordt ongetwijfeld een hoogtepunt van het Festival”, aldus voorzitter Adrie Stuij. “Dwars door het gemeentehuis, zwemmen door de haven… het wordt echt een leuk spektakel!”

De Obstacle Run vindt op zaterdag 29 juni plaats en is geschikt voor jong (vanaf 12 jaar) en oud; mits in bezit van een zwemdiploma. Doel is niet zo zeer om een toptijd neer te zetten, maar om elkaar te helpen om de obstakels onderweg zo goed mogelijk te overwinnen.

Parkeerdek
Het parcours van ongeveer een kilometer voert door de Merwestraat, over het pleintje en de muur bij De Handpalm en over het terrein en parkeerdek van het gemeentehuis. Via het terrein van Van Vliet aan de Industrieweg wordt de haven bereikt. Na een klein stukje zwemmen en de steiger van de Watersport Vereniging komt de finish in zicht.

Schotse wand
Onderweg zijn er zo’n vijftien hindernissen te nemen met namen als ‘Balance Challenge’, ‘Fishermanroof’, ‘Tyre Field’ en de ‘Schotse wand’. Stuij: “Vanzelfsprekend krijgt ook het element ‘bagger’ een plek in het programma.”

Vrijwilligers gezocht
De organisatie van de Run is in handen van een professionele en ervaren partij. Veiligheid staat daarbij voorop. Bij elk obstakel is dan ook toezicht en hulp door vrijwilligers nodig. “Hiervoor zijn we op zoek naar Sliedrechters, die een paar uurtjes willen helpen die zaterdag.” Opgeven als vrijwilliger kan via info@baggerfestival.nl.

De inschrijving voor de Obstacle Run zal weldra van start gaan via Baggerfestival.nl.

https://www.baggerfestival.nl/nieuws/primeur-obstacle-run-voor-baggerfestival.html

Baggerfestival Sliedrecht
Het Baggerfestival is een tweejaarlijks evenement in de bakermat van de baggerindustrie: Sliedrecht.

De baggerij, waterbouw en andere maritieme sectoren nemen dan ook een centrale plek in. Vanzelfsprekend is iedereen welkom, maar is het primair een festival voor en door Sliedrechters, waar het Sliedrechtse bedrijfsleven, winkeliers, horeca, sportverenigingen, kerken, muzikanten, het Baggermuseum en de gemeente allemaal hun rol in spelen.

Van 27 tot en met 30 juni vindt de dertiende editie van het Baggerfestival in Sliedrecht plaats: Baggerfestival.nl.

Foto’s: Op de foto’s een aantal locatie die de deelnemers aan de Obstacle Run zullen aandoen (foto’s: Baggerfestival).

Deel dit bericht met je vrienden!