zondag 25 oktober 2020

Alles over Sliedrecht

Baggerfestival: show- en muziekprogramma vrijdag compleet

10 mei 2019

SLIEDRECHT - Het showprogramma voor de eerste publieksdag van het Baggerfestival is rond. Het belooft een geweldig muzikaal spektakel te worden op vrijdag 28 juni op het Langeveldplein. Publiekslieveling ‘This is Beethoven’ is weer van de partij, net als DJ Peter Gabriel.

“Op 28 en 29 juni is elke rechtgeaarde Sliedrechter natuurlijk bij ‘Concert at Slie’”, knipoogt voorzitter Adrie Stuij naar het Zeeuwse festival. Als coördinator van het muziekprogramma heeft hij met zijn team van Stichting Sliedrecht Bruist weer een bijzondere line-up weten te boeken. “De vrijdag is helemaal af. We beginnen om 19.00 uur met DJ Peter Gabriel.” Deze DJ heeft Sliedrechtse roots en was vorige editie ook al te gast. Daarna volgt een uitstapje diep de Verenigde Staten in met de Blue Grass Boogiemen.

Verrassing
“Vanaf 21.00 uur is het dan tijd voor ‘This is Beethoven’; een geweldige coverband die al twee Baggerfestival-edities muzikaal vuurwerk heeft afgeleverd. Op veler verzoek zijn ze weer terug.” De avond wordt om 24.00 uur afgesloten met een geweldige topper. “Maar die houden we nog even als verrassing”, voegt Stuij mysterieus toe. “Ik kan in ieder geval beloven dat het feest wordt.”

Baggerfestival Sliedrecht
Het Baggerfestival is een tweejaarlijks evenement in de bakermat van de baggerindustrie: Sliedrecht. De baggerij, waterbouw en andere maritieme sectoren nemen dan ook een centrale plek in. Vanzelfsprekend is iedereen welkom, maar is het primair een festival voor en door Sliedrechters, waar het Sliedrechtse bedrijfsleven, winkeliers, horeca, sportverenigingen, kerken, muzikanten, het Baggermuseum en de gemeente allemaal hun rol in spelen.

Van 27 tot en met 30 juni vindt de dertiende editie van het Baggerfestival in Sliedrecht plaats: Baggerfestival.nl.

Foto
This is Beethoven is weer van de partij bij het Baggerfestival. Garantie voor muzikaal spektakel en een geweldige sfeer (foto: This is Beethoven)

Deel dit bericht met je vrienden!