zondag 25 oktober 2020

Alles over Sliedrecht

Royal IHC laat mining cutterzuiger JULIA voor Kenmare Resources te water

27 mei 2019

SLIEDRECHT / ALBLASSERDAM - Maandag 20 mei heeft Royal IHC een cutterzuiger voor Kenmare Resources plc. te water gelaten. Tijdens de doopceremonie, die vandaag werd gehouden op onze werf in Kinderdijk, is het schip JULIA genoemd.

Deze nieuwe custom-built cutterzuiger zal ingezet worden in Kenmare’s wet concentrator plant C-project in de Moma Titanium Minerals Mine in Mozambique. JULIA is het derde baggerschip in Kenmare's vloot dat is ontworpen en gebouwd door IHC. Het ontwerp is gebaseerd op het succes van de eerste twee IHC-baggerschepen in de vloot van Kenmare, MARY-ANN en CATARINA.

Zowel de operationele ervaring van Kenmare bij Moma, die in totaal meer dan 10 jaar bedraagt, als IHC's uitgebreide kennis van de baggertechnologie heeft geleid tot een geactualiseerd en verbeterd schip. Een van de verbeteringen is een verhoogde snijvermogen en het monitoren van het pompvermogen, beide om een hoge productie prestatie van het schip bij Moma te garanderen. JULIA zal naar verwachting opereren met een vermogen van 600tph met het potentieel om in de toekomst te upgraden naar 1.500 tph. Het schip zal worden afgebouwd en getest op IHC's werf in Kinderdijk. Daarna zal het gedemonteerd worden om op transport te gaan naar Mozambique, waar zij naar verwachting voor het einde van 2019 in gebruik genomen zal worden.

Royal IHC is verheugd weer met Kenmare samen te werken, zegt Royal IHC's Managing Director van Mining & Tunneling Hans Greve: "We zijn erg trots om het laatste resultaat van onze lange relatie met Kenmare te vieren met de levering van de CSD JULIA. Dit schip is het resultaat van onze nauwe samenwerking en vormt een nieuwe maatstaf voor de mijnindustrie."

Kenmare is ook zeer tevreden volgens Chief Operations Officer Ben Baxter: "Ik ben heel blij dat ik hier aanwezig ben voor de doop van de JULIA vandaag. Kenmare is een van 's werelds toonaangevende producenten van titaangrondstoffen en de toevoeging van de JULIA zal bijdragen aan de strategie van het bedrijf om de productie met 20% te verhogen vanaf 2021. Door het collaboratieve ontwerp- en bouwproces tussen Kenmare en Royal IHC, zal deze beste in zijn klasse, op maat gemaakte cutterzuiger extra tonnage leveren en daarnaast kostenbesparend zijn.

Deel dit bericht met je vrienden!