zondag 25 oktober 2020

Alles over Sliedrecht

Kopers nieuwe woningen aan Rondo in Baanhoek-West maken kennis met buren

27 mei 2019

SLIEDRECHT - Vrijdag 24 mei jl. hebben de kopers van de nieuwe woningen aan de Rondo in Baanhoek-West, Sliedrecht, kennisgemaakt met hun nieuwe buren en geproost op hun nieuwe huis in wording. De bouw van de dertig woningen type Strauss verloopt vlot. En dat is goed nieuws, vindt ook wethouder Ton Spek (o.a. wonen, milieu & duurzaamheid en openbare ruimte): "Veel mensen in Sliedrecht en omgeving staan te springen om een betaalbaar huis, een grotere of juist kleinere woning. Baanhoek-West biedt voor elk wat wils."
 
Gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) organiseerde vrijdag jl een feestelijk moment op de bouwplaats voor de kopers en andere betrokkenen bij dit project. Samen met wethouder Ton Spek legden de kopers een vloerplaat, waarna alle toekomstige buren met elkaar konden kennismaken tijdens de eerste buurtborrel. Alle dertig woningen type Strauss aan de Rondo zijn verkocht. Ook de omliggende woningen zijn gereed. Op de kop van de Rondo worden de appartementen type Dirigent nog gebouwd; de verkoop hiervan is in volle gang. Tegenover de Rondo, in deelgebied De Eilanden, is BPD gestart met de verkoop van de twee-onder-een-kappers en vrijstaande woningen.

Voor elk wat wils
De wethouder is tevreden met de ontwikkelingen in Baanhoek-West: "Deze wijk biedt een mooie mix in typen woningen en prijsklasse. Zo komt er eindelijk wat doorstroming op de woningmarkt in Sliedrecht en omgeving. Ook wordt de groep bewoners van Baanhoek-West diverser: starters, doorstromers, gezinnen, stellen, alleenstaanden, jongere en oudere mensen, kopers en huurders. Dat maakt Baanhoek-West tot een interessante wijk met een goede sfeer."
 
Betaalbaar en goed gelegen
Veel jonge mensen uit Sliedrecht en omgeving kiezen voor een betaalbaar huis of appartement in Baanhoek-West. De winkels zijn dichtbij, er zijn veel goede openbaar vervoerverbindingen en ook de nabijheid van de A15 maakt deze wijk aantrekkelijk. In deze wijk kennen de bewoners elkaar, er heerst een gemoedelijke sfeer en de kinderen kunnen lekker buiten spelen. Tenslotte is Baanhoek-West een duurzame wijk waar de nieuwste woningen zeer energiezuinig zijn, dankzij onder andere uitstekende isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp en een warmte-terugwininstallatie.
 
Over BPD
BPD, Bouwfonds Property Development, is een van de grootste gebiedsontwikkelaars in Europa. Het bedrijf is werkzaam vanuit ruim twintig kantoren in Nederland en Duitsland. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 350.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD is marktleider in Nederland en Duitsland en onderdeel van Rabobank.

Deel dit bericht met je vrienden!