vrijdag 3 juli 2020

Alles over Sliedrecht

Hennepkwekerij ontdekt aan de Havikstraat in Sliedrecht

9 juli 2019

SLIEDRECHT - Op woensdag 3 juli stapten de Sliedrechtse wijkagenten en de afdeling Veel Voorkomende Criminaliteit (VVC) binnen bij een hennepkwekerij aan de Havikstraat in Sliedrecht. Dit na eerdere ontdekking door de Sliedrechtse wijkagent Van Schaik en goed voorbereidend onderzoek in samenwerking met Woningcorporatie Tablis Wonen.

In de huurwoning werden drie (verbouwde) kamers met hennepplanten en apparatuur aangetroffen. Er is een bedrijf ter plaatse gekomen om de hennepkwekerij te ontruimen. De planten en de apparatuur zijn inbeslag genomen en na overleg met de Officier van Justitie vernietigd. Bij het aantreffen van de hennepkwekerij bleek er ook sprake van diefstal stroom. Door Stedin is aangifte gedaan. Het brandgevaar is groot met alle risico’s van dien, zeker met een hennepkwekerij in een flatwoning waar veel gezinnen en ouderen wonen

De afdeling VVC zet het onderzoek naar de verdachten verder voort. Door de politie zal er een bestuurlijke rapportage, in de vorm van een hennepafloopbericht, worden opgemaakt en verstrekt aan de Gemeente Sliedrecht. Dit zodat zij bestuurlijke maatregelen kunnen nemen.

Bron: Politie Drechtsteden Buiten.

Deel dit bericht met je vrienden!