vrijdag 3 juli 2020

Alles over Sliedrecht

Zestien bestuurders rijden onder invloed bij alcoholcontroles Sliedrecht

4 september 2019

SLIEDRECHT - Afgelopen weekend hebben Politie Team Verkeer Rotterdam, collega's van het  basisteam en de politiestudenten van het district Zuid-Holland-Zuid van ongeveer 20:00-02:00 uur een tweetal alcoholcontroles in Sliedrecht gehouden.

In de nacht van vrijdag- op zaterdagnacht hebben in totaal ruim 650 bestuurders een blaastest afgelegd. Tien bestuurders werden aangehouden voor het rijden onder invloed. De hoogste uitslag was 415 ugl. Van een beginnende bestuurder is zijn rijbewijs ingevorderd.

In de nacht van zaterdag op zondag legden circa 450 bestuurders een blaastest af. Zes personen kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Overigens viel het de controleurs op dat er veel personen onder invloed reden. Er waren veel blaastesten met de zogenoemde P/A indicatie. (Dat is een Alert bij beginnend bestuurder en pass bij ervaren bestuurders en duidt bij eventueel combinatiegebruik met drugs op een strafbare verdenking ter zake alcoholgebruik boven de wettelijke limiet van 0,2 promille of 88 ug/l;) Echter omdat zij geen minderjarige bestuurders meer waren mochten ze verder rijden! BOB-en deden deze bestuurders klaarblijkelijk helaas niet aan...

Iedereen weet dat alcohol en verkeer niet samengaan. Steeds meer Nederlandse automobilisten kiezen er dan ook voor om geen alcohol te drinken en noemen zich dan BOB. Deze afspraak kun je vooraf maken met je passagiers. Maar ook als je alleen rijdt kun je een Bewust Onbeschonken Bestuurder zijn. BOB. Daar kun je mee thuiskomen.

Lees meer over:

hennepkwekerij
Deel dit bericht met je vrienden!