maandag 24 januari 2022

Alles over Sliedrecht

Bijbelweek in herstvakantie vol activiteiten op het IJsbaanterrein

11 oktober 2019

SLIEDRECHT - In de herfstvakantie staat het ijsbaanterrein bol van de activiteiten voor jong en oud. Tijdens de jaarlijkse Bijbelweek, georganiseer door de hervormde gemeente Sliedrecht, Het thema is ‘SchatRijk!’. Iedereen is er welkom en de toegang tot alle activiteiten is gratis.

Kinderen, tieners en jongeren
Voor kinderen wordt er op dinsdag t/m donderdag (22 t/m 24 oktober) een KinderBijbelweek georganiseerd. Alle kinderen uit groep 1 t/m 5 zijn welkom om met elkaar te zingen, luisteren naar een Bijbelverhaal, toneelstuk, knutselen en schatten maken en ontdekken. De tent gaat deze dagen om 9.15u open, het programma duurt van 9.30-11.45 uur. Behalve op donderdag: dan eten de kinderen nog lekker pannenkoeken met elkaar en mogen om 11.45u ouders en belangstellenden in de tent komen kijken en luisteren, om samen de week af te sluiten.

Tieners uit groep 6 t/m 8 zijn ook welkom op dinsdag t/m donderdag. Met elkaar worden er schatten gezocht in je leven, in de Bijbel, met je vrienden. Er staan leuke dingen op het programma! Dinsdag en woensdag is het programma van 14.30-20.00 uur, inclusief maaltijd. Op donderdag is de tent open van 13.30-17.00 uur.

Alle jongeren ouder dan 12 jaar, zijn welkom op dezelfde dagen maar op andere tijden. Dinsdag en woensdag is er een tof programma van 13.00-17.30 uur én 19.45 tot circa 23.00 uur. Op donderdag zijn alle 12+‘ers welkom van 13.00 tot circa 23.00u, inclusief maaltijd. Met o.a. Scrap Heap Challenge, Levend Cluedo, muziek en chillen belooft het een gezellige week te worden.

Op deze dagen is er tussen 9.30-11.30 uur voor iedereen die dat wil, gelegenheid om aan te schuiven in een aparte tent waar koffie/thee en lekkere baksels klaar zullen staan. Alle gasten worden warm ontvangen door onze gastheren en –vrouwen. Er is tijd om te praten of om gewoon te genieten van gezelligheid en de koffie.

Volwassenen
Ontmoeten en ontdekken staat ook centraal op dinsdagavond 22 oktober. Iedereen is welkom om samen meer te horen over het thema ‘Liefde van je leven’ – maakt je schatrijk! De tent gaat op dinsdagavond om 19.30u open voor iedereen die voor het eerst of opnieuw willen ontdekken wie Jezus is. Na een gezamenlijke start om 20.00 uur, is er volop gelegenheid om met elkaar (na) te praten onder het genot van wat lekkers.

Woensdagavond 23 oktober is speciaal voor vrouwen. Verwend worden met verse koffie en thee vanuit de tuktuk, met wat lekkers erbij. Ook een inspirerende film staat op het programma. Natuurlijk praten we na onder het genot van een hapje en een drankje. Het programma duurt van 19.45-22.00 uur.

Op donderdagmiddag 24 oktober zijn alle senioren en zangliefhebbers welkom om samen te zingen o.l.v. Gijs Zonnenberg en Rianne Stouten. Het programma duurt van 14.30-16.00u, om 14.00u zal de tent open gaan. Ook hier staat het thema ‘SchatRijk’ centraal. Wie graag wil komen maar voor wie vervoer lastig is, kan contact opnemen via 06-20658345. Zodat iedereen die wil, kan komen!

Op vrijdagavond 25 oktober opent het Duurzaamheidscafé vanaf 19.45 uur de deuren. Om 20.00 uur gaat het echt van start. Het belooft een inspirerende avond te worden met een spreker van Micha Nederland. Dit is een organisatie die zich sterk maakt voor gerechtigheid in Nederland: voor goed en recht doen. Daarnaast zijn er workshops te volgen over ecologie, anti-verspilling en om de daad bij het woord te voegen is er een kledingruil!

Op zaterdag 26 oktober worden de tenten alweer afgebroken, maar niet zonder dat alle mannen van Sliedrecht de gelegenheid hebben gehad een goed ontbijt te eten in één van de tenten. Samen wordt stil gestaan bij en gesproken over het thema ‘Schatrijk’. Een stevig ontbijt is hierbij een goede basis voor een goed gesprek! Het ontbijt vindt plaats van 6.30-9.30u, de tent gaat om 7.00u open.

De week wordt op zondag 27 oktober afgesloten met een speciale themadienst in de Maranthakerk (Lijsterweg 2). De dienst begint om 10.45 uur. Dominee L.W. den Boer zal met ons stilstaan bij het thema van de week ‘SchatRijk!’. Na afloop is er tijd voor ontmoeting mét koffie/thee/sap en een broodje. Er is tijdens de dienst kinderoppas in de Prins Willem-Alexanderschool.

Deze jaarlijkse Bijbelweek wordt georganiseerd door de hervormde gemeente van Sliedrecht. Op www.echtbelangrijk.nl of Facebook (@Bijbelweek2019) is meer informatie te vinden over alle programma onderdelen. Voor eventuele vragen is de organisatie bereikbaar via echtbelangrijk@outlook.com of 06-54247411.

Deel dit bericht met je vrienden!