maandag 6 juli 2020

Alles over Sliedrecht

Eerste winst voor Peter Vis

28 oktober 2019

SLIEDRECHT - Na 7 ronden in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Peter Vis zijn eerste punt gescoord. Tegen Michiel van den Bergh leek het er op dat Vis opnieuw tegen een nederlaag ging oplopen, maar door enkele onnauwkeurige zetten van zijn tegenstander en goed tegenspel was Vis in het eindspel net iets sneller met zijn matnet. Een mooie opsteker voor Vis, die regelmatig in de top 10 van de eindrangschikking te vinden is.

Met 18 partijen was de Havik, ondanks de vakantie, weer goed gevuld. En aangezien er geen externe wedstrijd was, rolden er een aantal leuke partijen uit de hoge hoed.

Zo speelde Khaled Klib tegen de op papier veel sterkere Henk van der Hoek een goede partij en hield zijn tegenstander lang bezig. In het eindspel was van Van der Hoek echter nog een maatje te groot.
Jorik Klein maakte gebruik van de afwezigheid van de top 2 en kon door eenvoudige winst op Arco van Houwelingen de tweede plaats overnemen. Adrian Mensing won van Leo Koppelaar en klimt naar de derde plaats.

Mike Boom speelde niet onverdienstelijk tegen Jerry van Rekom, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de voorzitter. Luana Mensing kon geen vuist maken tegen Wout Boer en moest na een ongelijke strijd opgeven.

Wim Hokken kwam ook deze ronde niet verder dan remise tegen Tim Schakel.

Sami Al-yassin en Martijn Stoker waren aardig aan elkaar gewaagd. Pas in het late eindspel wist Stoker met materieel voordeel de partij in zijn voordeel te beslechten.
Cees Moes speelde sterk tegen Johan en Gijsen en leek met een dame meer te gaan winnen. Gijsen maakte het Moes echter zeer moeilijk met 2 vrijpionnen en wist er met dit kleine voordeel nog remise uit te halen.

A.s. donderdag wordt de 8e ronde gespeeld. Vanwege de vogeltentoonstelling in de Havik wordt er dit keer in de kantine van De Merwede gespeeld.

Deel dit bericht met je vrienden!