maandag 30 maart 2020

Alles over Sliedrecht

Fietsmolentocht Alblasserwaard levert 13.500 euro op voor Odensehuis Papendrecht

4 november 2019

ALBLASSERWAARD - Op 28 september werd de zevende editie van de Fietsmolentocht gereden. Nu de balans is opgemaakt blijkt dat de ruim 300 deelnemers met elkaar én dankzij de vele sponsors, een prachtopbrengst van 13.500 bij elkaar hebben gefietst langs het parcours van de fameuze Schaatsmolentocht door de Alblasserwaard.

Odensehuis Papendrecht werd op 3 oktober 2019 officieel geopend en is een plek waar mensen met beginnende dementie terecht kunnen voor ontmoeting, advies en voorlichting, om hen zo lang mogelijk deel te laten nemen aan de samenleving. Binnenkort wordt de cheque uitgereikt die besteed wordt aan materialen om mensen met beginnende dementie te begeleiden.

Nieuw dit jaar bij de Fietsmolentocht was dat op de verschillende stempelposten muziek werd gemaakt en dat diverse spelelementen werden aangeboden. Ook werden extra molens opengesteld langs het parcours. Er kon wederom gekozen worden uit diverse routes van 15, 30, 50 of 70 kilometer. Bij de aankoop van een startbewijs, kregen de deelnemers een gratis lot waarmee mooie prijzen te winnen zijn. De uitslag van de loterij verschijnt deze week op de website van de Fietsmolentocht www.fietsmolentocht.nl.

Over Rotary Clubs Alblasserwaard en Kinderdijk
Rotary Alblasserwaard en Kinderdijk zijn clubs waarvan de leden met elkaar onderdeel uitmaken van een wereldwijd netwerk van mensen die graag iets terug willen doen voor de samenleving vanuit hun professie, kennis, ervaring of betrokkenheid bij die samenleving. De Fietsmolentocht is één van de activiteiten.

Deel dit bericht met je vrienden!