maandag 6 juli 2020

Alles over Sliedrecht

Sliedrecht Sport gastheer van Special Olympics sporters bij Heren 1 - Dynamo

8 november 2019

SLIEDRECHT - Sliedrecht Sport is, mede dankzij vanwege het eigen Uniek-Volleybal programma, uitverkozen om zaterdagavond de afsluiting te mogen hosten van de succesvolle nationale campagne Play Unified. In deze campagne daagden Special Olympics-sporters bekende sporters uit voor een challenge, die vervolgens ook plaatsvond. De afsluiting vindt plaats voorafgaand aan de wedstrijd van koploper in de Eredivisie, Heren 1 van Sliedrecht Sport, tegen Dynamo uit Apeldoorn.

Play Unified organiseert ontmoetingen voor verstandelijk gehandicapten met bekende sporters zoals Laura Dijkema, Epke Zonderland, Tess Wester en Arjen Robben. Zij gaan samen trainen, spelen, naar een wedstrijd kijken en zij vieren de overwinning of verwerken de nederlaag. De campagne heeft drie Europese Effies (jaarlijkse vakprijs voor effectieve marketingcommunicatie) gewonnen en is nog in de race voor de Nederlandse variant.

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging die sportevenementen organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking om hun levenservaring te verbeteren. De komende periode wil Special Olympics zich inzetten om sporten voor verstandelijk gehandicapten verder te laten groeien binnen clubs. Sliedrecht Sport initiatief Uniek Volley sluit daar uitstekend bij aan, daarom zal de vereniging morgen de gastheer zijn van deze beweging.

Zaterdagavond zullen de volleyballers van Uniek Volley kennis maken met de sporters van Special Olympics, daarna gaan zij samen sporten in de Merwebolder. Vervolgens zullen Special Olympics en Uniek Volley zich introduceren aan de Sliedrecht Sport sponsoren tijdens de Business Club avond. Uiteraard zullen ze ook op de tribunes zitten tijdens de clash tussen de mannen uit Sliedrecht en de mannen uit Apeldoorn.

Op de foto van Special Olympics Nederland: Tafeltennisser Richard tijdens de European Games 2014 in Antwerpen.

Deel dit bericht met je vrienden!