donderdag 1 oktober 2020

Alles over Sliedrecht

Royal IHC en Breman Machinery tekenen exclusieve samenwerking

28 november 2019

SLIEDRECHT / ALBLASSERDAM - Royal IHC en Breman Machinery hebben een overeenkomst getekend voor samenwerking bij het bouwen van complexe staalconstructies met hoge toleranties en een hoge mate van precisie. Deze exclusieve overeenkomst is getekend in het kader van de tender voor de vervanging van de Walrus‐klasse onderzeeboten.

Royal IHC dingt mee in deze tender als partner van de zeer ervaren Naval Group. In het geval Naval Group en IHC verder gaan in dit traject – dat wordt bekend gemaakt in de zogenaamde B‐brief – dan heeft het consortium nu ook de beschikking over de expertise en ervaring van Breman Machinery.

Royal IHC en Breman Machinery werken reeds tientallen jaren met elkaar samen in verschillende projecten voor scheepsbouw, bouw van grote staalconstructies voor pijpenleggers en installatie tools voor windmolens op zee. Kenmerkend voor deze projecten is een hoge mate van complexiteit en extreme precisie, hetgeen de specialiteit is van Breman Machinery. Naast de specifieke expertise en kennis, beschikt Breman Machinery ook over een uitgebreid en modern machinepark, dat nodig is bij de bouw van de nieuwe generatie onderzeeboten.

Dave Vander Heyde, CEO Royal IHC: “We zijn verheugd dat we met deze overeenkomst onze samenwerking kunnen bekrachtigen en intensiveren. Zowel IHC als Breman Machinery staan voor vakmanschap, kwaliteit en kennis. Het zou geweldig zijn als wij onze gebundelde krachten kunnen inzetten voor de ontwikkeling en bouw van de nieuwe onderzeeboten in Nederland: voor Nederland, door Nederland, in Nederland.”

Henk Breman, CEO Breman Machinery: ”We zijn een goede partner in dit uitdagende project. Tijdens een bedrijfsbezoek aan de Naval Group blijkt dat de hoge kwaliteit die Naval biedt uitstekend aansluit bij Breman Machinery. Betreffende het constructie‐, las‐ en machinaal proces kunnen we een krachtige samenwerking tot stand brengen. Vakmanschap en know how: samen met Royal IHC kunnen we een mooie bijdrage leveren in de ontwikkeling van de maakindustrie als toekomstig partner van de Nederlandse defensie”.

Lees meer over:

ihc royal
Deel dit bericht met je vrienden!