donderdag 22 oktober 2020

Alles over Sliedrecht

ESTA: Een uitstekend alternatief voor het visum Amerika

29 november 2019 (door Hans Huisman)

SLIEDRECHT - Advertorial - Reizigers die naar Amerika reizen schrikken vaak terug van de ingewikkelde en langdurige visum procedure. De ESTA biedt hier een oplossing voor. Reizigers doen er dan ook goed aan om voor vertrek te controleren of ze in aanmerking komen voor een ESTA.

ESTA: Verplichte reistoestemming voor Amerika
Het ESTA systeem was ingevoerd in 2007 om reizen naar Amerika makkelijker te maken. Amerika inreizen zonder visum of ESTA is niet toegestaan. Reizigers die niet over een geldig ESTA of visum beschikken worden geweigerd bij het inchecken op hun vlucht naar de USA. Het is dan ook slim om zo vroeg mogelijk een aanvraag in te dienen. Reizigers die uit landen komen die onderdeel uitmaken van de zogeheten ‘Visa Waiver Program’ (Visum Vrijstelling Programma) komen in aanmerking voor een ESTA. Er hoeft dan ook geen bezoek te worden gebracht aan de ambassade om een visum te verkrijgen. Het gehele proces van een ESTA aanvragen speelt zich online af. Zodra het formulier is ingevuld en de betaling is afgerond wordt het document per e-mail verzonden.

Digitale link met paspoort
Een ander voordeel van het ESTA systeem is dat het volledig gedigitaliseerd is. In tegenstelling tot het visum, waarvoor men vaak meerdere bezoeken aan de ambassade moet brengen om het visum aan te laten brengen in het paspoort, is de ESTA geen fysiek document. Het hoeft dan ook niet uitgeprint te worden. Door een digitale link met het paspoort kan de douane op het vliegveld gelijk zien of de reiziger een geldig ESTA heeft door simpelweg het paspoort te scannen. De reiziger wordt dan ook sterk aangeraden om met hetzelfde paspoort te reizen als waarmee het aanvraagforumlier is ingevuld. Als een nieuw paspoort in werking wordt genomen, bijvoorbeeld omdat het oude paspoort is vervallen, vervalt door de digitale link de ESTA eveneens. In dat geval moet een compleet nieuwe aanvraag ingediend worden.

Sneller, makkelijker en goedkoper
Omdat de gehele aanvraag zich online voltrekt is een ESTA aanvragen vele malen sneller dan een visum. Een ESTA aanvraagformulier invullen duurt vaak niet langer dan 5 minuten, en toekenning vind in het algemeen plaats binnen 72 uur. De meeste aanvragen worden vaak zelfs binnen het uur goedgekeurd. De aanvraagprocedure is tevens makkelijker dan voor het visum. Na het invullen van de aanvraagformulier wordt de betaling gemaakt, en dan hoeft de reiziger nog slechts te wachten op toekenning. Een ESTA is tevens vele malen goedkoper dan een visum Amerika. Des te meer doordat het meerdere keren te gebruiken is.

Lees meer over:

visum esta
Deel dit bericht met je vrienden!