vrijdag 10 april 2020

Alles over Sliedrecht

Kledingbank Sliedrecht verrast met dozen nieuwe kleding

2 december 2019 (door Ton)

SLIEDRECHT - De medewerkster van de Kledingbank Sliedrecht werd er een beetje stil van. Vorige week werden hier door de familie Aarnoutse een aantal dozen met nieuwe winterkleding: mutsen sjaals, mayootjes en omslagdoeken afgeleverd. Het was een staartje van een liefdadigheidsactie van een week eerder.

Mevrouw Aarnoutse, die medewerkster is bij kledingwinkel van de Ven, leverde toen een dag salaris in, voor kleding uit het magazijn.  “Ik werd gevraagd te komen helpen bij de magazijnverkoop”, vertelt ze. “Toen zag ik kleding die ik twee jaar geleden aan de kledingbank Papendrecht had gegeven, sjaals en mutsen en zo. Ik kreeg het idee: als ik nu een dag voor niks werk, dat ik dan dat geld wat ik normaal zou krijgen, daar spullen voor uitkies.”

Bedrag verdubbeld
“Ik heb het voorgesteld aan de bazin. Ze zei: “Wat een leuk gebaar. Weet je wat? Dan verdubbel ik dat bedrag.” Dat is natuurlijk superleuk dat ze dat zegt en een dag werk ben ik zo vergeten. We waren allemaal dingen aan het uitzoeken, toen heeft ze er ook nog heel veel extra bij gedaan. Pyjamaatjes, majootjes en meer. Ik had tweeënhalve volle doos, die naar de kledingbank Papendrecht  gebracht konden worden. Dat geeft een goed gevoel.”

Hierna dook haar bazin het magazijn in en heeft nog meer kleding opgezocht. Mevrouw Aarnoutse: “De bazin dacht erbij na: “Ik heb er nooit zo bij stilgestaan, dat is eigenlijk een heel goed doel.” Ze is het magazijn op gaan ruimen en heeft een hele pallet naar Bergen op Zoom, waar het hoofdkantoor en magazijn zit, gebracht. Daar heb je een grote kledingbank. Ook had ze een pallet voor de Drechtsteden. Die hebben we opgehaald. Het waren echt veel dozen. Zo zijn er meerdere keren mensen blij gemaakt.”

Deel dit bericht met je vrienden!