zondag 5 juli 2020

Alles over Sliedrecht

Het Baggermuseum (Foto: Google Streetview)

Corona virus en een gesloten Baggermuseum

25 maart 2020

SLIEDRECHT - Helaas zijn de omstandigheden ook voor het Baggermuseum totaal veranderd door het Corona virus. De aandacht gaat nu uit naar andere zaken. Het museum is gesloten en men weet nog niet wanneer ze weer open kunnen. De focus ligt op het gezond houden van de vrijwilligers: de meeste vrijwilligers werken vanuit huis en als ze op het museum aanwezig zijn worden de omgangsvormen nageleefd.

Wat doet het Baggermusem nu in deze stille periode?
Het museum is sinds een week dicht en dat is wel even wennen. De vrijwilligers die kunnen, mogen komen, mits de afspraken rondom het virus nageleefd worden. Maar eerlijkheidshalve doen ze alles op een laag pitje.
Veel werk wordt nu thuis gedaan. En gelukkig kan dat ook. De IT mensen hebben e-mail adressen omgezet naar de thuiswerkende vrijwilligers. Het zijn onzekere tijden. Waarvan niemand weet hoe lang het gaat duren. Laten we hopen dat iedereen gezond en wel deze periode doorstaat en zin krijgt om bij het Baggermuseum langs te komen als ze weer open zijn. Ze zullen je graag ontvangen.

De vrijwilligers waren bezig met de inrichting van de tentoonstelling. Nu wordt veel voorbereidend werk thuis gedaan. Het inrichten ligt zo goed als stil.

Achter de schermen
Achter de schermen is iedereen wel druk met het voorbereiden van de nieuwe tentoonstelling. Het schoonmaken van de BaggerPraktijkTuin wordt nog even uitgesteld, maar men is wel bezig met een plan om de tuin 'op te pimpen'. En ook de lespakketten worden weer gebruiksklaar gemaakt. Het liefst gaat het museum natuurlijk zo snel mogelijk open. Maar dat hebben ze helaas niet in de hand. We houden jullie op de hoogte.

Lees meer over:

baggermuseum corona
Deel dit bericht met je vrienden!