Sliedrecht wint opnieuw vanaf de penaltystip en loopt twee punten in op koploper Heinenoord

30 juli 2015
SLIEDRECHT – Opnieuw kon Sliedrecht een zege toevoegen aan het competitietotaal en opnieuw met matig spel maar met een bepaalde zekerheid dat de ploeg zelf geen kansen weggeeft. Ditmaal moest Rijsoord er op De Lockhorst aan geloven, een geduchte tegenstander die dolgraag revanche wilde voor de verloren heenwedstrijd.

Door Joop Hartog

Een door schorsingen en blessures enigszins gehavend Rijsoord was vanaf de eerste minuut strijdbaar en duidelijk op zoek naar een overwinning. Op het randje spelend werd geprobeerd Sliedrecht uit het evenwicht te brengen wat eigenlijk geen moment lukte. Als de eerste vijf minuten maatgevend zouden zijn geweest voor de hele wedstrijd was het een enerverende pot voetbal geworden, maar niets was minder waar. In die eerste minuten was het in eerste instantie Sander Barragan die de bal ineens op de slof nam en maar net over schoot. Een paar tellen later schampte een voorzet het hoofd van Dennis Bot en vloog de bal maar net voorlangs terwijl Dennis Verhoef uit de draai centimeters naast het doel mikte.

Vervolgens zakte het peil van de wedstrijd en golfde het spel heen en weer met aan beide kanten veel onnauwkeurigheden. Halverwege de eerste helft een kleine opleving toen Johan Versluis vanaf dertig meter zijn bekende snoeiharde vrije trap door keeper Michael Bekkers gestopt zag worden. Ook in de slotminuut keerde de Rijsoord-goalie een inzet van Luciano van Harlingen in de benedenhoek. Al met al was het een eerste helft om gauw te vergeten, beaamde keeper Basjan Munten. ,,Rijsoord zakte steeds in met veel mensen achter de bal. Daardoor kwamen wij moeilijk aan voetballen toe.”

Op de stip

Bij de start van de tweede helft probeerde Rijsoord direct wat te forceren en stond Sliedrecht even met de rug tegen de muur. Al gauw veranderde het spelbeeld en ging Sliedrecht wat meer naar voren spelen, zonder dat dit kansen opleverde. Na een uur spelen werd  – uit voorzorg – Jordy de Jong gewisseld voor Roy Leeuwestein. Met deze fysiek sterke spits als aanspeelpunt werd de druk op het Rijsoord-doel wel groter, maar de precisie van de laatste pass ontbrak steeds om kansen te creëren. Opnieuw wisselde trainer Kees van Loon.

Ditmaal kwam Shurnel Francois in het veld voor middenvelder Dennis Bot. Toen een kwartier voor het einde Van Harlingen net binnen de zestien werd gehaakt wees de jonge, maar goed leidende scheidsrechter Van den Bergen naar de penaltystip. Evenals vorige week, toen hij zelfs twee strafschoppen verzilverde, voltrok Onur Ulusan het vonnis. Hij zette de 1-0 op het scorebord.

Overtalsituaties

Rijsoord raakte geïrriteerd en verlegde soms de grens van het toelaatbare, maar de arbiter hield het goed in de hand. De gasten gingen risico’s nemen met een één op één opstelling waarvan Sliedrecht veel beter had moeten profiteren. De thuisploeg verscheen de laatste tien minuten toch zeker drie keer in overtal voor het vijandelijke doel, maar ging daar slordig mee om. ,,We combineerden in die fase goed, maar wisten het niet goed uit te spelen”, blikte Van Harlingen terug. Van Loon vond het jammer dat de snelle goal uitbleef: ,,Daar mikten we op.

In de tweede helft zijn we wat verder naar voren gaan spelen. Dat kunnen we want achterin geven we niets weg. Jammer dat we aan het eind niet meer goals hebben gemaakt.” Door het gelijkspel van koploper Heinenoord is Sliedrecht tot drie punten genaderd. Een onderlinge ontmoeting in Heinenoord staat nog op het programma. Zaterdag 25 april is de belangrijke uitwedstrijd tegen Brielle. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Beloftenteam

Het beloftenteam bleef in Heerjansdam steken op 1-1. Bij de rust leidde Sliedrecht nog met 0-1 tegen de nummer 6 van de ranglijst door een fraai doelpunt van Ronald Snap. Drie minuten voor het eindsignaal toch een moment van onoplettendheid en de tegengoal was een feit.

Onderstaande actiefoto’s zijn gemaakt door Richard van Hoek en Joop Hartog.

tekst: Joop Hartog