Eerste schaakteam wint nipt

06 november 2017
Eerste schaakteam wint nipt

SLIEDRECHT - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft afgelopen zaterdag 4 november een benauwde 4,5-3,5 overwinning geboekt tegen het op papier minder sterke RSR/Ivoren Toren 2. Teamleider Joost Stoker kreeg zo een aardig verjaardagscadeau, maar het ging niet van een leien dakje.

Vooral de Sliedrechtse topborden lieten zien dat er gewonnen moest worden. Zowel Peter van den Bergh als Tobias Dekker kwamen met fraaie partijen tot winst. Een onverwachte nederlaag van Wim Pool bracht de spanning terug, maar na remises van debutant Martijn Stoker, Robert van Rekom, Niels Mijnster en Jorik Klein mocht Theo Dekker het bevrijdende halfje binnen slepen. Dat deed hij met verve, zodat de punten mee naar Sliedrecht werden genomen. Met 4 punten staat Sliedrecht 1 in de subtop. In de volgende ronde volgt koploper en favoriet DSC 2 uit Delft.

Bron foto: SV Sliedrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.