Sliedrecht neemt revanche op Nieuw-Lekkerland en haalt periodetitel binnen

28 augustus 2015

SLIEDRECHT - De inhaalwedstrijd die Sliedrecht gisteravond speelde tegen Nieuw-Lekkerland was niet alleen belangrijk om de eerste periode te winnen. Bij winst zou de ploeg mee blijven doen om de grootste prijs, namelijk: het kampioenschap. Een niet onbelangrijk derde aspect was de revanchegedachte om de 4-3 nederlaag in de uitwedstrijd recht te trekken. De missie is geslaagd. Het Sliedrechtse keurkorps behaalde voor eigen publiek een 3-2 overwinning en heeft zich hiermee al verzekerd van nacompetitievoetbal.

Door Joop Hartog
De belangstelling voor deze wedstrijd was enorm. Niet alleen wist de Sliedrechtse aanhang op deze doordeweekse dag de gang naar De Lockhorst te vinden, ook een groot aantal supporters van Nieuw-Lekkerland kwam zijn ploeg aanmoedigen. Natuurlijk waren er ook aanhangers van Rijsoord want bij winst van Nieuw-Lekkerland zouden zij de lachende derde worden. Nog voor dat iedereen goed en wel een plekje had bemachtigd op de overvolle tribune schalde het gejuich uit honderden Nieuw-Lekkerlandse kelen over het sportpark. In de vierde minuut soleerde verdediger Aron de Keyzer vanaf eigen helft langs een handvol blauw-witten en scoorde simpel 0-1. Een mokerslag die Sliedrecht even moest verwerken. De Lekkerlandse aanvoerder Ruud Ouweneel werkte daar gewillig aan mee. Zijn foutieve terugspeelbal in de achtste minuut werd dankbaar opgepikt door de attent reagerende Dennis Verhoef, die moeiteloos  1-1 maakte.
Fraaie snoekduik
Tot halverwege de eerste helft bleef het spel nerveus aan beide kanten. De spelers van Sliedrecht waren niet altijd zuiver in de passing. Daarna trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe en ging de wedstrijd beter controleren. Nieuw-Lekkerland moest wat terug, maar wist wel veel persoonlijke duels te winnen. Tien minuten voor de pauze was er een geweldige aanval over de rechterflank, waar Jordy de Jong een prima partij speelde. Een steekbal van Onur Ulusan bereikte De Jong, die de bal panklaar in het strafschopgebied legde waar Dennis Verhoef opnieuw zijn neusje voor de goal demonstreerde. Met een fraaie snoekduik kopte hij de 2-1 binnen. Op slag van rust werd het zelfs 3-1 toen een harde vrije trap van Stefan van Dam vanaf de achterlijn direct door verdediger Joey Rijsdijk werd binnengeschoten.
‘Kampioen worden’
Nieuw-Lekkerland leek verslagen, maar de met vier invallers spelende ploeg had eerder bewezen over veerkracht te beschikken. Trainer Kees van Loon waarschuwde zijn ploeg in de rust dat zij niet dezelfde fout moest maken als in de uitwedstrijd toen Sliedrecht ook met 1-3 voor stond en na de wedstrijd toch met lege handen stond. Toch dreigde hetzelfde scenario zich te ontvouwen: kort na de aftrap werd uit een vrije trap fraai de 3-2 binnengekopt door verdediger Gavir Breidel. Sliedrecht leek hier niet van te schrikken. De ploeg bleef behoedzaam combinerend de controle over de wedstrijd houden. Een fraai, hard schot van Ulusan en een inzet van Van Dam werden door doelman Edward de Groot onschadelijk gemaakt. Het spel werd er niet beter op, er waren veel onderbrekingen en ook de plensbui die bijna de hele tweede helft naar beneden kwam beïnvloedde de wedstrijd. De gasten probeerden in de laatste minuten nog wat te forceren, maar de pijp was leeg. Zodoende kwam de overwinning niet meer in gevaar. Op de vraag aan Dennis Verhoef of het na het behalen van een periodetitel makkelijk voetballen wordt, was hij stellig:  ,,Het wordt niet makkelijker want ik wil kampioen worden. Dan kan ik ook vroeg op vakantie”, zei hij er met een knipoog bij. Ook trainer Van Loon was in zijn nopjes. ,,Ik denk dat beide ploegen het publiek niet hebben teleurgesteld. Ik heb de jongens gecomplimenteerd omdat ze een snelle achterstand in een 3-1 voorsprong wisten om te zetten.”
Scheidsrechter Bernard Elissen voelde de wedstrijd goed aan. Hij moest wel enkele keren geel trekken. Onder andere voor de Sliedrechters Levy Liesdek, Onur Ulusan en Stefan van Dam. Aanstaande zaterdag komt Alblasserdam op bezoek. Aftrap: 14.30 uur.
Bron: Erik de Bruin.