SKC Merwde wint tactische steekspel

18 september 2015 door Jord van Geldere
SLIEDRECHT – ‘Niet spectaculair, maar wel gewoon goed.’ Zo vatte Enno Verhoef, de trainer-coach van SKC Merwede, op kernachtige wijze de prestatie samen die zijn team zaterdagavond had geleverd in de ouverture van de zaalcompetitie tegen DVS’69. In Hendrik-Ido-Ambacht werd een fraaie 10-15 overwinning behaald.
In De Ridderhal stonden twee teams tegenover elkaar die indruk hadden gemaakt in de eerste helft van de veldcompetitie. Zowel DVS’69 als Merwede voeren hun tweede klasse aan. De Sliedrechtse korfballers verspeelden zelfs geen enkel punt en deden dat ook niet in de eerste zaalwedstrijd. Beide teams kwamen verdedigend sterk voor de dag. Het duel mondde uit in een tactisch steekspel waarbij Merwede iets completer bleek te zijn. Een 7-10 voorsprong bij rust werd in de tweede helft geconsolideerd. Typerend was het spel in de laatste tien minuten. Merwede verdedigde een 10-14 voorsprong en hield de gelederen gesloten. De thuisploeg kwam geen punt dichterbij.
De volgende wedstrijd is zaterdagmiddag 15 november voor eigen publiek (lees: in sporthal De Stoep) tegen ‘angstgegner’ Maasluis. Angstgegner omdat Merwede vorig seizoen drie punten verspeelde tegen Maassluis, die ook met een ruime overwinning aan het nieuwe seizoen is begonnen.
Scores SKC Merwede: Kevin van Beest 5, Robbert Bakker 2, Iris van Eijl 2, Simone de Graaf 2, Ramon van Meeteren 2, Steven Bakker 1 en Jolanda Redelijkheid 1.