Doelpuntenfestijn op De Lockhorst eindigt in mineur

19 november 2015

SLIEDRECHT - Na twee degelijke overwinningen op Brielle en Heerjansdam is Sliedrecht gisteren voor eigen publiek tegen de eerste competitienederlaag aangelopen. Bolnes maakte in de 75e minuut gelijk uit een strafschop en profiteerde daarna optimaal van de rode kaart die Joey Rijsdijk had gekregen. In de slotminuten kreeg de thuisploeg het deksel op de neus: 3-5.

Een doelpuntenfestijn dus op De Lockhorst dat al in de eerste minuut begon. Sliedrecht keek direct tegen een 0-1 achterstand aan door niet attent verdedigen bij een hoekschop. De schade werd gerepareerd door Luciano van Harlingen en Onur Ulusan. Een met rechts ingedraaide vrije trap vanaf de linkerzijlijn werd door Sliedrecht-keeper Basjan Munten verkeerd ingeschat. De bal zeilde in het doel met als gevolg dat de thuisploeg weer op zoek moest naar een doelpunt. Op een belangrijk moment, vlak voor rust, maakte Rory Willemstijn 3-2. In de tweede helft liet Sliedrecht na de voorsprong te vergroten en daarmee de wedstrijd in het slot te gooien. Een kopbal van Willemstijn belandde op de paal en Van Harlingen en Stefan van Dam waren ook bijna trefzeker. Bijna telt echter niet. Bolnes bleef in de wedstrijd en dat gold helemaal toen zij een kwartier voor tijd de bal op de stip mocht leggen na een vermeende handsbal van Rijsdijk, die hier geel voor kreeg. Vanwege commentaar op de leiding werd hij zelfs uit het veld gestuurd door de scheidsrechter.
Sliedrecht had in ondertal nog meer moeite met de snelle, beweeglijke spitsen van Bolnes, maar leek er wel in te slagen in elk geval een gelijkspel over te houden aan het doelpuntrijke duel. Met de nadruk op het woordje ‘leek’ want in de 89e minuut werd er weer niet adequaat opgetreden in het strafschopgebied waardoor de gasten voor de vierde keer toe konden slaan. In blessuretijd werd het zelfs 3-5. Wederom waren er kwade blikken richting de arbiter, die de vanwege buitenspel opgestoken vlag van de grensrechter negeerde.
Bron: Erik de Bruin.