Sliedrecht is Heerjansdam gemakkelijk de baas in papieren kraker

20 november 2015

SLIEDRECHT - Het zou misschien wel de eerste echte test worden voor Sliedrecht in deze nieuwe competitie: de uitwedstrijd tegen Heerjansdam. Na een goed kwartier was er van de verwachte kraker niet veel meer over. Sliedrecht leidde al met 0-2 en Heerjansdam bleek een heel matige tegenstander die geen vuist kon maken.

Door Joop Hartog
Zonder de afwezige Roy Leeuwestein, maar met Rory Willemstein als centrale spits speelde Sliedrecht in het begin gretig en werd er voorin veel van positie gewisseld. In balbezit werden snel via één of twee passes de spitsen aan het werk gezet. Vooral op de vleugels bezorgden Luciano van Harlingen en Dennis Verhoef hun directe tegenstander handen vol werk. Binnen het kwartier opende Verhoef de score. Na een inworp werd de bal verlengd door Onur Ulsan en verkeek de uitkomende keeper Danny van Leusden zich waarna Verhoef de bal keurig over de doelman krulde: 0-1. Toen drie minuten later uit een corner Johan Versluis 0-2 binnenkopte, was de wedstrijd gespeeld. Heerjansdam was niet bij machte Sliedrecht onder druk te zetten. Te veel foutieve passes van de thuisploeg zorgden ervoor dat Sliedrecht moeiteloos overeind bleef en voor rust nog één of twee keer had moeten scoren. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg rechtsachter Amir Alisic wegens opzettelijk hands ook nog de rode kaart en was het theoretisch gezien einde oefening voor Heerjansdam.
Prachtige volley
Bij de start van de tweede helft probeerden de gastheren het nog wel, maar verder dan een onverwachte omhaal van spits Gelli Koy kwam de ploeg niet. Een inzet van Willemstein had beter verdiend. In de 55e minuut haalde Verhoef opnieuw de trekker over. Op aangeven van Van Harlingen tekende hij met een prachtige volley in de bovenhoek zijn tweede treffer en de 0-3 aan. In het restant van het duel werden nog de nodige kansen onbenut gelaten terwijl de van een blessure herstelde doelman Basjan Munten nauwelijks in actie hoefde te komen.
Ondermaats’
Trainer-coach Kees van Loon was ondanks het prima resultaat kritisch: ,,We hebben wel gewonnen, maar ik vind dat we een uur ondermaats hebben gespeeld. Na de 0-2 hebben we zelf de schwung uit de wedstrijd gehaald. We creëerden de kansen, maar je moet ze er ook er in schoppen.” De oefenmeester vindt dat je een dergelijke voorsprong niet halverwege moet proberen uit te spelen, maar door moet gaan en de kansen moet afmaken. ,,Het had zeker 0-5 of 0-6 moeten zijn. We treffen veel verdedigende ploegen in onze competitie. Als wij de eerste goal kunnen maken, kunnen we ver komen want we hebben de ervaring en de rust die nodig is om het uit te spelen.”
Sliedrecht speelt zaterdag 20 september thuis tegen Bolnes. Aanvang: 14.30 uur.
Bron: Erik de Bruin.