Functieloze krib Adriaan Volkersingel geruisloos verdwenen

01 december 2015
Functieloze krib Adriaan Volkersingel geruisloos verdwenen

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht heeft donderdag 21 augustus de rivierkrib ter hoogte van de Adriaan Volkersingel weg laten halen. Gevraagd naar de reden legt de gemeentevoorlichtster uit dat de gemeente kon kiezen tussen opknappen en weghalen. ,,Opknappen was veel duurder en bovendien zouden daar in de toekomst kosten bij komen vanwege het onderhouden van de krib.”

De stenen dam had geen functie meer. ,,De gemeente heeft toestemming gekregen van Rijkswaterstaat en Waterschap Rivierenland.” De dorpsbewoner die bovenstaande foto heeft gemaild, betreurt het verdwijnen van de krib en spreekt van een karakteristiek stukje Sliedrecht.
Een krib begeleidt de stroming in het water en zorgt ervoor dat de rivier in het midden voldoende diep is en daarmee bevaarbaar voor de scheepvaart.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.