Werkzaamheden aan gasleiding Stationsweg van start

01 december 2015
Werkzaamheden aan gasleiding Stationsweg van start

SLIEDRECHT - Op dinsdag 8 december start Stedin met werkzaamheden aan de gasleiding onder de Stationsweg. Onderhoud is nodig voor de continuïteit van de energievoorziening en om toekomstige gaslekken te voorkomen. Half januari zijn de werkzaamheden afgerond. De Stationsweg blijft gewoon toegankelijk. Met verkeersregelaars wordt het verkeer in goede banen geleid. Op donderdag 3 december is er een informatiebijeenkomst voor bewoners van de Stationsweg.

Onderzoek
Het afgelopen jaar heeft Stedin in overleg met de gemeente Sliedrecht onderzoek verricht naar de meest optimale manier om de continuïteit van de gaslevering te garanderen. Hieruit is gebleken dat het 're-linen' van het gasnet de beste methode is en voor de minste overlast zorgt.

Weinig overlast
Bij het re-linen wordt de bestaande gasleiding aan de binnenzijde versterkt. Na het uitharden van deze nieuwe laag worden de aansluitleidingen naar de woningen en bedrijven toe gecontroleerd op gasdichtheid en wordt de gaslevering hervat. De graafwerkzaamheden blijven beperkt. Sliedrecht blijft via de Stationsweg bereikbaar.

Op vrijdag 4 december starten de voorbereidende werkzaamheden. Op dinsdag 8 december start het re-linen. Volgens een schema zal de gastoevoer naar de woningen voor maximaal acht uren worden afgesloten. Hierover zijn de bewoners geïnformeerd.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.