Waardeburgh investeert in duurzame energie

03 december 2015
Waardeburgh investeert in duurzame energie

SLIEDRECHT - Stichting Waardeburgh heeft als doel meer duurzame energie te gebruiken en minder energie te verspillen. In de afgelopen jaren heeft de organisatie op dit gebied al veel actie ondernomen.

Peter de Wit, voorzitter Raad van Bestuur van Stichting Waardeburgh, vertelt hierover: “Na de kleinere initiatieven in onze locaties, zoals het vervangen van gloeilampen door duurzame LED verlichting, zetten we nu de volgende stap. Op het dak van ons zorgcentrum Parkzicht in Sliedrecht zijn 92 zonnepanelen geplaatst.” De zonnepanelen zijn goed voor een gemiddelde opbrengst van 20.000 KWh., wat niet meer door gas- of kolencentrales aan het zorgcentrum geleverd hoeft te worden.

De investering beperkt zich niet alleen tot zorgcentrum Parkzicht in Sliedrecht. Ook de andere locaties - Overslydrecht in Sliedrecht, De Waard in Alblasserdam en Pedaja in Hardinxveld-Giessendam – krijgen steeds meer mogelijkheden voor duurzame energie.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.