Maatregelen om uitval straatverlichting te voorkomen

03 december 2015
Maatregelen om uitval straatverlichting te voorkomen

SLIEDRECHT - Na een aantal stevige gesprekken zijn maatregelen genomen om uitval van straatverlichting in Sliedrecht te voorkomen. Dat meldt het college van B&W in beantwoording op schriftelijke vragen van de VVD-fractie. De laatste weken is op meerdere plaatsen in Sliedrecht de straatverlichting uitgevallen. Dit resulteerde in een toename van het aantal meldingen via de servicelijn en sociale media van de gemeente.

Van woensdag 18 november tot en met maandag 23 november is iedere avond een monteur in Sliedrecht aanwezig geweest om storingen snel te verhelpen. De oorzaak van de storingen ligt in een ongelijkmatige verdeling van stroom in het net, waardoor er op sommige plekken sprake is van te zware belasting met lichtuitval tot gevolg. Stedin heeft de gemeente Sliedrecht laten weten dat de ongelijkmatige verdeling is opgelost.

Lampstoringen en kabelstoringen
Naar aanleiding van de toename van het aantal meldingen is er veelvuldig contact geweest tussen de gemeente Sliedrecht, Stadsbeheer Dordrecht en netbeheerder Stedin. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen lampstoringen (bovengronds) en kabelstoringen (ondergronds). Stadsbeheer Dordrecht sluit namens de gemeente Sliedrecht een contract met een aannemer voor het oplossen van lampstoringen. Stedin is verantwoordelijk voor het oplossen van kabelstoringen.

Melden
Ondanks de genomen maatregelen kan het altijd een keer voorkomen dat de straatverlichting uitvalt. Inwoners kunnen storingen in de straatverlichting melden via de servicelijn van de gemeente Sliedrecht op www.sliedrecht.nl of via telefoonnummer 14 0184. Ook meldingen via sociale media zijn welkom.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.