Fietsmolentocht levert 17.000 euro op

04 december 2015
Fietsmolentocht levert 17.000 euro op

ALBLASSERWAARD - De door Rotary Kinderdijk en Rotary Alblasserwaard georganiseerde Fietsmolentocht heeft 17.000 euro opgeleverd voor de Stichting ‘Make A Wish Nederland’. Zaterdag werd het bedrag overhandigd aan de ambassadeur van de Stichting, Rob de Geus.

Op 26 september waren er maar liefst meer dan 400 deelnemers die op de pedalen stapten voor een 30 of 70 kilometer lange tocht, langs het parcours van de fameuze Schaatsmolentocht door de Alblasserwaard. Het financiële resultaat werd onlangs door de organisatoren, Robert van Dongen namens Rotary Kinderdijk en Bart Baars namens Rotary Alblasserwaard, overhandigd aan de Stichting, die daarmee weer veel kinderwensen in vervulling kan doen laten gaan.

Het succes van deze editie heeft de organisatie doen besluiten volgend jaar de vierde editie te organiseren. Deze vindt plaats op 24 september 2016. Mis ‘m niet!

Over Make-A-Wish
Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een bijzonder effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte een nog veel grotere impact. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, kracht, en de mogelijkheid om gewoon even echt kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen.

Over de Rotary
Rotary Alblasserwaard en Rotary Kinderdijk zijn serviceclubs die onderdeel uitmaken van Rotary International. Rotary is namelijk in eerste instantie een serviceorganisatie. Dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. De doelstelling van Rotary komt daarbij kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk 'Service above Self'. Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het opzetten van lokale en internationale (fundraising)projecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis.

Foto: Cees van der Wal.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.