Sint en Zwarte Pieten enthousiast onthaald bij naturalisatie

04 december 2015
Sint en Zwarte Pieten enthousiast onthaald bij naturalisatie

SLIEDRECHT - Donderdagmiddag werden zestien Nieuwe Nederlanders in de raadzaal verrast met een bezoek van Sinterklaas en een aantal Zwarte Pieten. Even daarvoor waren de zestien door het afleggen van de eed of belofte officieel Nederlander geworden. Bij dit belangrijke moment past een typisch Nederlandse traditie als Sinterklaas.

Na luid gebons op de deuren kwamen de Sint en zijn Zwarte Pieten via twee ingangen de raadzaal binnen. Dit leverde enthousiaste reacties op van de aanwezigen. De Sint deelde Sliedrechtse baggerkoekjes uit en de kinderen kregen een boekenbon of een Nijntje. De Zwarte Pieten deelden snoepgoed uit.

Tijdens de naturalisatieceremonie benadrukte burgemeester Bram van Hemmen dat het Nederlanderschap zowel rechten als plichten met zich meebrengt: "De Grondwet is de basis voor hoe we met elkaar omgaan. Daarnaast is het belangrijk om de taal te kunnen spreken en in je eigen levensonderhoud te kunnen voorzien door te werken of te leren. Daarnaast mag je ook jezelf zijn.

Behoud vooral je eigen identiteit, geloof en cultuur, maar doe ook mee in het verenigingsleven en vier de Nederlandse feesten met ons mee."

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.