Uitreiking gemeentepenningen op Nationale Vrijwilligersdag

04 december 2015
Uitreiking gemeentepenningen op Nationale Vrijwilligersdag

SLIEDRECHT - Wethouder Hanny Visser reikte op maandag 7 december om 19:00 uur de gemeentepenningen uit aan veertien vrijwilligers die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Sliedrechtse samenleving. De wethouder doet dit op de Nationale Vrijwilligersdag. De uitreiking vindt plaats in Zalencentrum De Lockhorst.

De gemeentepenningen worden uitgereikt aan: (in willekeurige volgorde)

· Tiny Holleman-de Weerdt werkt al 18 jaar als coördinator van de tussentijdse opvang op de basisschool De Wilgen. Daarnaast is zij al 8 jaar mantelzorger en werkt ze al 10 jaar mee bij KNOTS.
· Jaap Lanser is al 5 jaar het gezicht van de boodschappen-, maaltijd- en klussendienst bij Stichting Welzijn Sliedrecht. 
· Zwanie van der Tak-Bakker is al 27 jaar vrijwilliger bij Stichting Welzijn Sliedrecht, waar zij helpt bij de pedicures en ook gastvrouw is.
· Dicky de Groot-van de Graaf zet zich al 16 jaar in voor de boodschappendienst van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht.
· Teus Visser zet zich al ruim 25 tot 30 jaar in voor de Voetbalvereniging Sliedrecht waar hij diverse functies bekleed heeft, zoals beheerder kleding en materiaal, kantinemedewerker en beheerder jeugdhonk. Daarnaast is hij al 20 jaar leider bij diverse elftallen.
· René Ligthart werkt al tien jaar voor de Kringloopwinkel, loopt al meer dan 15 jaar de collecte voor de Hartstichting en werkte ook in het schoolbestuur van de Johannes Calvijnschool, bij het Diaconaal Maatschappelijk Werk en Wijkplatform West. Dit doet hij samen al 35 jaar.
· Tineke Ligthart-van der Vlies is samen met René Ligthart al 10 jaar werkzaam voor de Kringloopwinkel en doet al 15 jaar de collectes voor de Hartstichting.
· Arja de Vroomen-Kraaijeveld verzorgt al veertien jaar paardrijlessen aan ruiters met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking bij de Boldermanege. Het begeleiden van ruiter en paard hoort bij deze taak.
· Els Teunisse-Romijn maakt het samen met andere vrijwilligers al 14 jaar mogelijk dat ook ruiters met een handicap van de paardrijsport kunnen genieten bij de Boldermanege. Ze zorgt er altijd voor dat lessen kunnen doorgaan.
· Jan de Winter heeft tot 1999 maar liefst 27 jaar bij de vrijwillige brandweer gewerkt en verricht alweer 16 jaar onderhoudswerkzaamheden aan de Bethelkerk en de Rank. Er kan altijd een beroep op hem worden gedaan.
· Riet Wieman-Delpeut zet zich al 16 jaar in voor Speel-o-theek 'De Knuffelbeer'. Ook verricht zij vrijwilligerswerk bij Stichting Welzijnswerk Sliedrecht en Elektra. Daarnaast was zij actief voor de Rooms-Katholieke kerk als penningmeester en ze gaf godsdienstlessen aan kinderen van de basisschool.
· Janny Struijk-Dijkema is al 30 jaar lid van de vereniging 'Vrouwen van nu', waar zij eerder bestuurslid was en nu contactdame. Is al 28 jaar collectant voor de Nierstichting en helpt al zeventien jaar clienten bij de Merwebolder met het naaiwerk.
· Jan Booij is al sinds de oprichting (dus nu 42 jaar) vrijwiliger bij de Buurtvereniging Boerhaave, eerst als bestuurslid en de laatste jaren als penningmeester. Ook is hij vrijwilliger bij het klaverjassen, de biljartcompetitie en bingo.
· Arie Bons is oprichter en voorzitter van Diaconaal Maatschappelijk Werk en zet zich hier al 19 jaar voor in.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.