Gretig Sliedrecht speelt een nuttige oefenwedstrijd

04 december 2015

SLIEDRECHT - De hoofdmacht van voetbalvereniging Sliedrecht heeft na een intensieve week van trainingen vandaag zijn eerste oefenwedstrijd gespeeld. In het Betuwse Lienden werd op het kunstgras van de nieuwbakken eersteklasser in de laatste minuut een 2-2 gelijkspel behaald, een resultaat waaruit vanzelfsprekend nog geen conclusies mogen worden getrokken.

Door Joop Hartog
Trainer-coach Kees van Loon gebruikte alle meegenomen spelers zodat hij van iedereen een indruk zou krijgen. De geblesseerde Jordi de Jong (hij liep afgelopen week op de training een enkelblessure op) kwam niet in actie. Hij hoopt in de loop van deze week weer aan te sluiten. Ook Rory Willemstein moest licht geblesseerd verstek laten gaan.
Veel op balbezit’
De eerste helft gaf een gelijkopgaande strijd te zien. Na een kleine twintig minuten kwam FC Lienden op een 1-0 voorsprong. Sliedrecht kreeg vervolgens een paar kleine kansen om nog voor rust wat terug te doen. In de tweede helft stonden de gasten met vier verse spelers aan de aftrap. Al na twee minuten maakte Onur Ulusan met een bekeken schot 1-1. Sliedrecht kreeg meer balbezit en speelde nadrukkelijker op de helft van de tegenstander. Zonder overigens echt gevaarlijk te worden.
De thuisploeg kwam via een discutabele strafschop op 2-1. In de slotminuut maakte Stefan van Dam uit een goed genomen vrije trap nog gelijk. Van Loon was na afloop tevreden over wat zijn manschappen (waaronder de gerenommeerde nieuwkomers Theo Lucius en Johan Versluis) hadden laten zien. ,,Het doel van de eerste wedstrijden is om de manier van spelen erin te krijgen. We proberen veel op balbezit te spelen en afspraken na te komen. Dat heb ik vandaag gezien bij deze  groep, die de afgelopen week gretig heeft getraind en zo ook heeft gespeeld.” Over de uitvoering en het resultaat maakt hij zich op dit moment nog niet zo druk. ,,De komende twee wedstrijden zijn tegen tweedeklassers. Die gebruiken we op dezelfde manier als vandaag. Pas vanaf de bekerwedstrijden neem ik minder spelers mee en gaan we op andere zaken letten.” De volgende oefenwedstrijd is dinsdag 12 augustus voor eigen publiek tegen Spirit. Aanvang: 19.45 uur. Zaterdag 16 augustus staat een uitwedstrijd tegen NSVV op het programma. Aftrap om 14.30 uur.
Bron: Erik de Bruin.