Raadsleden bekijken verkeerssituaties tijdens fietstocht

09 december 2015
Raadsleden bekijken verkeerssituaties tijdens fietstocht

SLIEDRECHT - Afgelopen vrijdag 4 december hebben enkele raadsleden en wethouder Theo den Braanker een inhoudelijke fietstocht gemaakt door Sliedrecht. De fietstocht stond in het teken van bordensanering en daarnaast het nieuwe Verkeersbeleidsplan dat op dit moment opgesteld wordt. Twee verkeerskundigen gaven op verschillende locaties toelichting over deze onderwerpen.

In het kader van deregulering is binnen de gemeente Sliedrecht op hoofdroutes in een eerder stadium geïnventariseerd welke verkeersborden op de hoofdroutes verwijderd kunnen worden om de (visuele) regeldruk te verminderen. Vrijdag is aan de raadsleden toegelicht hoe situaties veranderen wanneer borden worden weggehaald of beter worden gecombineerd. De conclusie van de eerdere inventarisatie is dat een aanzienlijk deel van de verkeersborden kan worden verwijderd en dit de overzichtelijkheid verbetert.

Daarnaast zijn algemene aandachtspunten op het gebied van verkeer op locatie bekeken. Deze zijn van belang voor het nieuwe verkeersbeleidsplan dat op dit moment wordt opgesteld.  In een open sfeer zijn de verschillende locaties besproken waarbij zowel algemene verkeersvraagstukken als bebording onder de aandacht kwamen. De fietstocht was door de winterzon zowel prettig als heel nuttig.

Om de input van Sliedrechters ook mee te nemen in het verkeersbeleidsplan, heeft de gemeente de mening van inwoners gepeild via een enquête in september 2015. Naast deelnemers van het bewonerspanel hebben inwoners ook via de website en sociale media veelvuldig gereageerd.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.