Ook DA De Gaper plaatst camerabeelden van diefstal in winkel op internet

10 december 2015
Ook DA De Gaper plaatst camerabeelden van diefstal in winkel op internet

SLIEDRECHT - ‘Deze meneer dacht 1 minuut gratis shoppen te hebben gewonnen. Let goed op zijn eerste handelingen.’ Met bovenstaande zinnen als begeleidende tekst heeft DA-drogist De Gaper, gevestigd aan het Merwedeplein in Sliedrecht, woensdag camerabeelden online gezet waarop is te zien hoe een man een geur in zijn tas stopt zonder dat hij daarvoor later bij de kassa betaalt. De winkeldiefstal vond dinsdagmiddag plaats. De drogisterij heeft het filmpje gisteren op haar Facebook-pagina geplaatst.

Vorige week dinsdag plaatste de Albert Heijn in Sliedrecht camerabeelden van een portemonneedief op YouTube. De bedrijfsleider van de supermarkt zei er klaar mee te zijn. DA De Gaper gebruikt dezelfde bewoordingen. ,,Onze motivatie? We zijn het spuug- en spuugzat. Voor de winkelmedewerkers hebben we ongeveer twintig afbeeldingen opgehangen van personen die bij ons winkeldiefstal hebben gepleegd. Je ziet dat deze man naar de duurdere merken loert, maar die hebben we achter glas gezet. Niet fijn voor de klant, maar het kan niet anders. Er wordt in feite gewoon uit je portemonnee gestolen.”
De reden is tweeledig. ,,We laten met de beelden ook zien dat we over geavanceerde camera’s beschikken. Op het getoonde filmpje is niet precies te zien dat hij de geur in zijn tas stopt, maar op andere camerabeelden wel. Hopelijk schrikt het af.” De politie is op de hoogte van de winkeldiefstal en geeft aan dat de persoon op de camerabeelden een bekende is.
,,Of we zijn getriggerd door Albert Heijn?  Nee, het staat er los van. We zijn het gewoon meer dan zat.” In januari 2012 kwam DA De Gaper ook in het nieuws vanwege een winkeldiefstal. Toen een man en een vrouw er met 1700 euro aan onbetaalde spullen (voornamelijk parfums) vandoor gingen, werd de achtervolging ingezet. De man werd even later met behulp van winkelend publiek  in de kraag gepakt door de politie.
De camerabeelden kunnen worden bekeken op https://www.facebook.com/photo.php?v=287716598076953. Op de betreffende Facebook-pagina zijn al veel reacties geplaatst. Onder andere dat de winkeldief lijkt op de man die bij de Albert Heijn een portemonnee pikte. Volgens de politie is het echter waarschijnlijk niet dezelfde persoon.
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.