Dag van Nationale Rouw ook hoor- en zichtbaar in Sliedrecht

10 december 2015
Dag van Nationale Rouw ook hoor- en zichtbaar in Sliedrecht

SLIEDRECHT - Nederland heeft vandaag massaal stilgestaan bij de 298 mensen die donderdag 17 juli om het leven kwamen bij de vliegramp in Oost-Oekraïne. Op deze door minister-president Mark Rutte uitgeroepen Dag van Nationale Rouw hingen ook in Sliedrecht veel vlaggen halfstok.

Vijf minuten voor de landing van de eerste vliegtuigen met slachtoffers werden in heel Nederland de kerkklokken geluid. In Sliedrecht klonken eerst de klokken van de Grote Kerk en vervolgens ook het carillon van de andere kerken. Aansluitend volgde één minuut stilte. Burgemeester Bram van Hemmen riep bewoners via verschillende communicatiekanalen op hier gevolg aan te geven en de vlag halfstok te hangen. ,,Dat is het minste wat we voor de slachtoffers kunnen doen als eerbetoon ten teken van verbondenheid met de slachtoffers en hun nabestaanden.” Afgelopen vrijdag, een dag na de ramp, deed hij dat ook, maar toen alleen op Twitter. Op deze Dag van Nationale Rouw hingen er beduidend meer vlaggen in het dorp.
Condoleanceregister
In de publiekshal van het gemeentekantoor is afgelopen maandag een condoleanceregister geopend. Het register kan nog tot en met vrijdag 1 augustus worden getekend tijdens de openingsuren van het gemeentekantoor.
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.