Eerste team boekt eerste winst

14 december 2015
Eerste team boekt eerste winst

SLIEDRECHT - Eindelijk heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht de eerste zege van het seizoen te pakken. In de vierde wedstrijd werd er duidelijk en dik verdiend gewonnen van Voorschoten 2. Met 5-3 kwamen de tegenstanders nog goed weg.

Teamleider Jerry van Rekom miste door omstandigheden 2 basisspelers en moest uiteindelijk zelf aan de bak. Dat deed hij met verve, want in 16 zetten wist hij zijn tegenstander te overtuigen dat De Leeuw toch wel een aardige opening is; 1-0.

Vervolgens duurde het nog even voordat de score werd uitgebreid. Als eerste volgde een remise van Peter van den Bergh, gevolgd door hetzelfde resultaat van Wim Hokken, die wel een goede kans op winst had gemist.

Niels Mijnster liet vervolgens zien dat vanuit een matige stelling je toch kunt winnen en dat deed hij zeer knap; 3-1.
De zege leek toen niet meer te kunnen missen, omdat de overige stellingen ook in het voordeel van Sliedrecht stonden. Dat was te snel te rijk gerekend, want kopman Wim Pool gaf een gewonnen stelling alsnog weg, zodat het nog spannend bleef.
Invaller Kees Wessels leek gewonnen te staan, maar zag zijn stelling in remise verzanden.

Nog geen vuiltje aan de lucht, zeker niet toen Andrew Mensing zijn tegenstander eindspelles gaf en keurig wist te winnen.
Het slotakkoord was voor Tobias Dekker met een remise. Iets tegenvallend, want hij had duidelijk de winst gemist.
Door de winst klom Sliedrecht 1 naar een zevende plaats, maar is nog lang niet veilig. Ook de volgende wedstrijden zullen gewonnen moeten worden om het degradatiespook naar anderen te laten gaan.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.