Julian van Die heeft duidelijk talent

14 december 2015
Julian van Die heeft duidelijk talent

SLIEDRECHT - Hij is nog maar net lid van Schaakvereniging Sliedrecht en speelt nog maar net mee bij de jeugd, maar heeft nu al zijn eerste winst te pakken. Julian van Dieën heeft duidelijk talent. Of dat nu van vader André is, is nog even afwachten, maar hij weet nu al wat winnen is. Na een spannende partij wist hij een andere nieuwkomer – Baruch Alberts – te verslaan. Een mooie start van een mogelijk lange schaakcarrière.

In de tiende ronde van de Najaarscompetitie lijkt in de eerste groep het kampioenschap te gaan tussen Yochanan Alberts, Hendrik Donders en Luana Mensing. De rest heeft al een straatlengte achterstand. Ook dit keer wisten de favorieten alle drie te winnen. Tim de Waard blijft nog het dichtst in de buurt van de top 3 na zijn winst op Miquel Verhoef.

In de tweede groep wordt het met de week spannender. Nu verloren de beide koplopers – Rafaël Alberts en Bart van de Beek – en liggen de achtervolgers  Miquel Verhoef en Joëlle Moes op de loer. Hier valt dus weinig te zeggen wie er kampioen gaat worden.

Aanstaande donderdag is de laatste clubavond van 2015 en heeft de volgende ronde van de Najaarscompetitie plaats.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.