Albert Heijn Sliedrecht heeft gisteren camerabeelden online gezet

17 december 2015
Albert Heijn Sliedrecht heeft gisteren camerabeelden online gezet

SLIEDRECHT - Albert Heijn Sliedrecht heeft gisteren camerabeelden online gezet waarop is te zien hoe een man een portemonnee jat uit de tas van een vrouw.

De diefstal vond afgelopen maandag plaats in de supermarkt. De vrouw kijkt in één van de schappen en heeft niet in de gaten dat de man naast haar karretje staat en een greep doet in haar schoudertas, die op dat moment in het karretje ligt.
,,Een hele laffe misdaad”, zegt bedrijfsleider Alfred Huijser. ,,De beelden worden voor onderzoek in beslag genomen door de politie, maar daar wilden we niet op wachten. Van de privacywet mag het niet, maar daar hebben we even geen boodschap aan.” Het slachtoffer is wel onherkenbaar. ,,Het is een oudere mevrouw”, vertelt Huijser. ,,Het komt geregeld voor in Sliedrecht dat mensen worden bestolen in een supermarkt. Dat zijn we zó zat dat we hebben besloten de beelden online te zetten. Vooral omdat het vaak oudere mensen zijn die het slachtoffer worden.  Dat maakt het nog laffer. We zijn er klaar mee.”
,,Hopelijk gaat er een waarschuwing van uit”, vervolgt de bedrijfsleider. ,,Aan de andere kant: dit had iedereen kunnen overkomen. Haar tas is dichtgeritst, maar ze let even niet op. De dief is geraffineerd te werk gegaan. Op de beelden is niet te zien dat hij in een eerder stadium de rits heeft opengemaakt. Hij wist precies waar hij mee bezig was.”
Bij de camerabeelden, die op You Tube zijn geplaatst, staat de tekst: Van andermans spullen blijf je af! Albert Heijn Sliedrecht plaatste gisteravond onder haar account @AH8509 ook een bericht op Twitter met daarin een link naar de beelden en de zin: Deze brutale hamster zien we graag in een kooi.
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.