Politie denkt dat overval op maaltijdbezorger in sc

17 december 2015
Politie denkt dat overval op maaltijdbezorger in sc

SLIEDRECHT - Een 18-jarige en 19-jarige man, beiden uit Sliedrecht, worden ervan verdacht dat ze een overval in scène hebben gezet in hun woonplaats.

De 19-jarige man meldde zich op 6 april als slachtoffer bij de politie. Hij zou die avond rond 19.45 uur tijdens zijn werk als maaltijdbezorger zijn overvallen toen hij een bestelling wilde afleveren bij een pand aan de Stationsweg. Bij de overval zou zijn portemonnee zijn buitgemaakt. De politie startte direct een onderzoek in de omgeving. Een die avond aangehouden verdachte bleek bij verhoor niets met de zaak te maken te hebben en is heengezonden.
Verder onderzoek door het Regionaal Overvallen Team leidde vorige week woensdag tot de aanhouding van de 18-jarige verdachte, zo brengt de politie vandaag naar buiten. Later die week is ook het vermeende slachtoffer als verdachte gehoord. De politie denkt dat ze de overval in scène hebben gezet en de buit (lees: de inhoud van de portemonnee) hebben verdeeld. ,,Het doen van een valse aangifte is strafbaar. Bovendien legt het onnodig beslag op de capaciteit van politie en Openbaar Ministerie”, zo staat nog in het politiebericht vermeld.
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.