Peter van den Bergh herfstkampioen bij Schaakvereniging Sliedrecht

21 december 2015
Peter van den Bergh herfstkampioen bij Schaakvereniging Sliedrecht

SLIEDRECHT - Na de 15e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht mag Peter van den Bergh zich herfstkampioen noemen. Van den Bergh kwam wat langzaam van start in de competitie, maar liet vooral in de laatste ronden zien dat hij niet voor niets al 5 keer kampioen is geweest.
In een marathonpartij won Peter deze ronde van Adrian Mensing. Adrian gaf zich niet zomaar gewonnen en had zelfs de betere stelling, maar de routine van Van den Bergh gaf uiteindelijk in het verre eindspel de doorslag .

Wim Pool neemt de tweede plaats over van Robert van Rekom na winst op Nico van Mourik. Van Rekom verloor van een ontketende Niels Mijnster, die hierdoor naar de 4e plaats klimt.

Jerry van Rekom en Wout Boer speelden hun traditionele remise, terwijl Hans Klein in tijdnood van Kees Wessels verloor.

Joost Stoker kon geen vuist te maken tegen Teunis den Rooijen en Andrew Mensing wist, ondanks tijdsachterstand, toch nog te winnen van William Gijsen.
Jan Sulman en Floris Verweij speelden een gelijk opgaande partij, waarin beide spelers geen voordeel kregen en hier was remise de terecht uitslag. André van Dieën wist zijn eerste partij van dit seizoen te winnen, Marcel Klein was zijn slachtoffer.

Mark van Hulst en Sami Al-yasin gingen gelijk op, maar in het eindspel wist Sami toch nog een doorbraak te forceren. Bij Jan Willem Kraaijeveld sloeg na 50 zetten de vermoeidheid toe en kon Henri Hartog het punt alsnog bijschrijven.

Leo Koppelaar speelde sterk tegen Michiel van den Berg, die eerst een loper cadeau deed en een paar zetten later terecht opgaf. Mohamad Karim Eddin won was snel klaar met Johan Gijsen en lijkt nu al een aanwinst voor de vereniging.

Op 24 en 31 december is er geen clubavond. Op 7 januari start de tweede helft van de competitie. Op 5 januari speelt het 5e team uit tegen Shah Mata uit Rotterdam.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.