Verdachte van overval op vloerenwinkel aan de Lelystraat aangehouden

22 december 2015
Verdachte van overval op vloerenwinkel aan de Lelystraat aangehouden

SLIEDRECHT - Een 36-jarige man uit Oud-Beijerland is in de vroege avond van 19 december in Rotterdam aangehouden. Hij zou die zaterdagochtend een vloerenwinkel aan de Lelystraat in Sliedrecht hebben overvallen, waarbij hij een personeelslid aan zijn oog verwondde.

Rond 10.15 uur liep de dader de winkel binnen en eiste onder bedreiging van een vuurwapen geld. Op één personeelslid na, was er verder niemand in de winkel. Tussen de dader en personeelslid ontstond een worsteling, waarbij het slachtoffer een klap op zijn oog kreeg. De dader rende er vervolgens vandoor met het slachtoffer achter hem aan. Het personeelslid riep daarbij de hulp in van twee toevallig passerende automobilisten. Bij één van hen mocht het slachtoffer instappen en beide automobilisten reden achter de wegrennende overvaller aan.

Op de Bruningsstraat werd de dader door de twee automobilisten klemgereden. Tocht wist de dader weg te komen, door terug naar de Lelystraat te rennen. Daar gooide hij het buitgemaakte geld weg en wist hij vervolgens te ontsnappen.

Lang kon hij niet van zijn vrijheid genieten. De politie stelde direct een onderzoek in dat snel naar de identiteit van de verdachte leidde, waarna zijn aanhouding een kwestie van tijd was. De verdachte zit nog vast. Het slachtoffer heeft zich voor zijn oogletsel laten behandelen in het ziekenhuis. Naar verwachting zal hij volledig herstellen.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.