Op koers voor veiliger Sliedrecht

24 december 2015
Op koers voor veiliger Sliedrecht

SLIEDRECHT - Het wordt steeds veiliger in Sliedrecht. Het aantal woninginbraken is in de eerste zeven maanden van 2015 met 43% afgenomen ten opzichte van 2014. In vergelijking met 2013 is de afname zelfs 61%. Dat blijkt uit de tussenevaluatie van het Integraal Veiligheidsplan (IVP) dat het college van B&W deze week naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Voor het overgrote deel ligt het college op koers om de door de gemeenteraad gestelde ambities in 2018 te halen. Op enkele punten is extra inzet nodig.

Ook het aantal fietsdiefstallen bij station Sliedrecht neemt dit jaar af ten opzichte van 2014. In de eerste zeven maanden werden veertien fietsen gestolen, een daling van 52%. Dit is nog wel een stijging ten opzichte van 2013. Verwacht wordt dat het aantal fietsendiefstallen bij het station verder af zal nemen als in 2016 gestart wordt met cameratoezicht.

Jeugdoverlast
Op gebied van jeugdoverlast is nog extra inzet nodig. Dit jaar is tot nu toe 152 keer melding gedaan van jeugdoverlast. Dat is een stijging van 58% ten opzichte van 2014. Politie en jongerenwerk herkennen zich niet in de cijfers. Het blijkt vooral te gaan om beperkte overlast zoals spelende kinderen. Daarnaast heeft de politie gevraagd eerder melding te doen van jeugdoverlast. In 2018 moet het aantal meldingen met 20% zijn afgenomen.

Partners
De gemeenteraad heeft met het vaststellen van het IVP in maart 2014 bepaald waar de gemeente Sliedrecht in 2018 moet staan op gebied van veiligheid. Om dit te bereiken werkt de gemeente samen met verschillende partners zoals de brandweer, politie, Dienst Gezondheid & Jeugd, jongerenwerk en Stichting Welzijnswerk Sliedrecht. Voorbeelden van resultaten zijn lessen van de brandweer op basisscholen over brandveiligheid en de tweede KVO-ster (Keurmerk Veilig Ondernemen) voor het Burgemeester Winklerplein. Ook burgerinitiatieven zoals Buurttoezicht, Buurt Bestuurt en het preventieteam zakkenrollen leveren een belangrijke bijdrage aan een veiliger Sliedrecht.

In maart 2016 verschijnen de uitkomsten van de nieuwe veiligheidsmonitor. Daarin wordt ook het veiligheidsgevoel van Sliedrechters onderzocht.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.