Volop muziek en vertier tijdens eerste Koningsdagviering in Sliedrecht

11 februari 2016
Volop muziek en vertier tijdens eerste Koningsdagviering in Sliedrecht

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse Oranjevereniging heeft op haar website en door middel van een folder die afgelopen week via de post is verspreid overzichtelijk in kaart gebracht hoe op zaterdag 26 april de eerste Koningsdag wordt gevierd in het baggerdorp.

Vrijwel alle activiteiten vinden plaats op en in de nabijheid van het dr. Langeveldplein. De jeugdmarkt begint al om vijf uur ‘s morgens. Om 08.30 uur worden op het Burgemeester Winklerplein ballonnen uitgereikt aan Sliedrechtse kleuters. Een halfuur later vertrekken de muziekkorpsen en de kleuters naar het gemeentehuis. Ze worden begeleid door de politie. De route die ze afleggen is de Rembrandtlaan en de Stationsweg. Om 09.15 uur opent de voorzitter van de Sliedrechtse Oranjevereniging Koningsdag 2014. Gevolgd door het hijsen van de vlag en het oplaten van ballonnen. De burgemeester houdt een toespraak. Crescendo speelt samen met het kinderkoor, gevolgd door een samenzang met aan het eind het eerste en zesde couplet van het volkslied. Het slotakkoord wordt verzorgd door muziekkorps Wilhelmus. De aubade zal rond 10.15 uur afgelopen zijn. De schoolkinderen en Crescendo zetten in met ‘Klaar voor de start’, bekend van Kinderen voor Kinderen. Na de toespraken van de Oranjevereniging en de burgemeester worden nog enkele ingestudeerde liedjes gezongen.

Van 11.00 tot 12.00 uur treedt sportvereniging Synergos op. Om 11.00 uur begint ook het dagprogramma met, zo schrijft de Oranjevereniging, voor een ieder wat wils. Zoals een zweefmolen, een springkussen en de attractie ‘Slinger Springer’, die met zijn armen ronddraait van laag naar hoog. De snelheid wordt per ronde opgevoerd.

Van 12.00 tot 16.30 uur is het programma van Stichting Sliedrecht en Cultuur in samenwerking met Van Hoorne Events. Met onder andere ‘Dance Experience’, afgewisseld met een Djembé Percussie-workshop van Dununba. Daarnaast verspreid over het terrein Slackline, levend theater en schminken. De hele middag vinden demonstraties plaats van het zogenoemde  ‘slacklinen’ ofwel balanceren op een strak gespannen band die veert als een trampoline. Bij het straattheater trekken levensgrote giraffen de aandacht. Angelina Ballerina, een lief en vrolijk muisje dat ervan droomt ooit een echte balletdanseres te worden en al bekend is van televisie, is ook van de partij. Kinderen kunnen geschminkt worden en een glittertatoeage laten zetten. Tot slot Active Gaming tijdens de al genoemde Dance Experience. Dit is een nieuwe vorm van gamen en bewegen voor alle leeftijden.

Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.