Sonja Muijlwijk in het zonnetje gezet door collega's

15 september 2016
Sonja Muijlwijk in het zonnetje gezet door collega's

SLIEDRECHT - In de zorg gebeuren mooie dingen. Dat komt niet alleen door de inzet van professionals, maar zeker ook door de hulp van mantelzorgers. In het kader van ‘Zonnige kijk op Zorg’ nodigt Rivas Zorggroep daarom mensen uit om iemand uit hun omgeving die altijd voor een ander klaarstaat in het zonnetje te zetten. Zij kunnen op deze manier iemand bedanken voor zijn/haar hulp. Sonja Muijlwijk, als zorgregisseur werkzaam in verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht, werd deze week dankzij de aanmelding van haar collega, door Rivas in het zonnetje gezet met een mooie bos zonnebloemen.

Sprakeloos
Zorgregisseur Sonja Muijlwijk is letterlijk sprakeloos als haar collega Mathilde van Os haar namens het hele zorgteam van woongroep De Dijk in verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht een grote bos zonnebloemen overhandigt. ‘Sonja staat dag en nacht klaar voor de groep bewoners die wij gezamenlijk zorg en begeleiding bieden. Sonja brengt rust onder de bewoners en in ons team. Ze is altijd vriendelijk en het zonnetje in huis.’ Als de verrassing tot haar doordringt reageert Sonja blij verrast: ‘Wat leuk, dit had ik echt niet verwacht! Ik vind het overweldigend en hartverwarmend dat mijn collega’s dit allemaal hebben geregeld. Als team verlenen wij de bewoners zorg. Een bloemetje verdienen we dan eigenlijk allemaal, want we doen het echt samen.’

Zomerse campagne ten einde
Mensen die iemand kennen die altijd voor hen (of een ander) klaarstaat, konden de hele zomer diegene voordragen voor de campagne Zonnige kijk op Zorg. Via de actiewebsite www.zonnigekijkopzorg.nl konden zij aangeven waarom iemand een bos bloemen verdient. Dat kon de buurvrouw zijn omdat ze regelmatig eten komt brengen. Of een familielid omdat die ook ’s nachts bereikbaar is. Maar ook een professionele zorgverlener. De afgelopen zomermaanden werden op die manier vele mensen blij verrast met een mooie bos zonnebloemen. Tot half september zette Rivas iedere week iemand in het zonnetje. Met de uitreiking van de bos bloemen aan Sonja Muijlwijk is de campagne Zonnige Kijk op zorg voor dit jaar ten einde.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.