Aldrik Dijkstra stak vandaag de handen uit de mouwen

02 juni 2017
Aldrik Dijkstra stak vandaag de handen uit de mouwen

SLIEDRECHT - Meer kleur door groenimpuls. Wethouder Aldrik Dijkstra stak vandaag de handen uit de mouwen bij de rotonde op de Deltalaan/Stationsweg/Thorbeckelaan. Hiermee gaf hij het startsein aan het project Sliedrecht Groenimpuls dat het dorp groener en kleuriger maakt.

De gemeente maakt gebruik van het concept Green-to-Colour waarbij van vaste planten gebruik wordt gemaakt die negen maanden kleur geven en weinig onderhoud nodig hebben.

Wethouder Aldrik Dijkstra: "Met dit concept hebben we een goede start om Sliedrecht kleuriger te maken. De gemeenteraad heeft dit jaar en volgend jaar 100.000 euro ter beschikking gesteld om het groen in Sliedrecht een stimulans te geven. Dit geeft ons de mogelijkheid om naast deze rotonde te zorgen dat de hoofdwegenstructuur een mooie uitstraling krijgt maar ook dat in het dorp zelf én bijvoorbeeld op industriegebied Nijverwaard meer kleur aangebracht wordt. Door deze impuls wordt het nog prettiger wonen in Sliedrecht."

Hans Hoek van Griffioen Wassenaar: "Het is eigenlijk een gigantische bos bloemen voor de deur tegen lage onderhoudskosten. Elke plant heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Zo zijn er planten die goed tegen strooizout kunnen maar ook planten die goed tegen een natte ondergrond kunnen. Het mooie van dit concept is dat het goed is voor het eco-systeem. In maart worden de planten tot een centimeter boven de grond gemaaid. Het loof blijft liggen als een soort compost waardoor de mineralen behouden blijven. De bloemen die weer opkomen zijn zeer insecten lokkend, dus het is ook goed voor de bijenstand."

De beplanting van de rotonde is de start, in het najaar volgen andere locaties waar onder andere vaste planten en bloembollen geplant worden.

Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.