Prins Willem Alexanderschool locatie v.d. Waalslaan winnaar zwerfafvalwedstrijd kinderraad

03 juli 2017
Prins Willem Alexanderschool locatie v.d. Waalslaan winnaar zwerfafvalwedstrijd kinderraad

SLIEDRECHT - Afgelopen weken hebben de leerlingen (groepen 6,7 en 8) van zeven Sliedrechtse basisscholen hard gewerkt om het meeste zwerfafval op te halen. In totaal zijn er 150 zakken zwerfafval opgehaald. De Prins Willem Alexanderschool locatie v.d. Waalslaan heeft 52 zakken zwerfafval (180 kilogram) ingezameld maar ook balken, een bezem, een tuinstoel, een speelgoedtractor, een kinderstoeltje, tuinhout, boxen, veel kartonnen dozen, kunstkerstbomen en nog veel meer. De school heeft hiermee een fantastisch mooie prijs gewonnen: energieopwekkende tegels voor op het schoolplein, zogeheten Serious Energy Games.

Alle leerlingen van de basisscholen die hebben meegedaan, ontvingen vrijdag een waterijsje als dank voor hun inzet van de afgelopen maand. De zwerfafvalactie was het idee van de Kinderraad: de school die het meeste zwerfafval ophaalt, wint een prijs. De prijs is door de kinderraad gekozen om een duurzamer Sliedrecht mogelijk te maken.

In de zomervakantie worden de energieopwekkende tegels geplaatst en aangesloten. Binnenkort overhandigt wethouder Hanny Visser de cheque aan de Prins Willem Alexanderschool locatie v.d. Waalslaan.

Kinderraad
Kinderen en jongeren hebben vaak een eigen verfrissende blik op zaken. Het is belangrijk om met kinderen te praten over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Daarnaast is het goed dat zij een beeld krijgen van hoe de gemeente en de lokale democratie werkt. Burgemeester Bram van Hemmen: 'Hoe jong je ook bent, het is goed om te weten hoe de gemeente en de gemeenteraad werken. Wanneer je iets van de gemeente gedaan wilt hebben, weet je na afloop van de kinderraad hoe je kunt proberen dat voor elkaar te krijgen.'

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.