Baggerwerkzaamheden 'Het Plaatje' maandag 17 juli van start

14 juli 2017
Baggerwerkzaamheden 'Het Plaatje' maandag 17 juli van start

SLIEDRECHT - Na een lange en gedegen voorbereidingsperiode start maandag 17 juli het baggerwerk voor het nieuwe industrieterrein 'Het Plaatje'. Baggerbedrijf Van Den Herik Sliedrecht voert in nauwe samenwerking met scheepswerf Boer de baggerwerkzaamheden uit. Scheepswerf Boer wordt toekomstig exploitant van het nieuwe industrieterrein.

Alle activiteiten vinden plaats vanaf het water. De omgeving wordt hierdoor zo min mogelijk belast. De baggerwerkzaamheden duren tot december 2017.

Berging baggerspecie
De baggerspecie wordt afgevoerd naar de grootschalige bergingslocatie Hollands Diep. Met een bakkenzuiger van Baggerbedrijf de Boer (Sliedrecht) wordt het opgeperst.

Beveiligingsmaatregelen
Tijdens de baggerwerkzaamheden wordt rekening gehouden met milieumaatregelen. Het projectgebied is gedeeltelijk aangemerkt als verdacht gebied op de aanwezigheid van mogelijke explosieven uit de Tweede Wereldoorlog (bombardement 8 juli 1940). Om deze reden wordt een deel van de baggerwerkzaamheden onder beveiligde omstandigheden uitgevoerd, conform de daarvoor geldende richtlijnen, en is daarmee de veiligheid gewaarborgd.

Sliedrechtse waterbouwer
Van den Herik Sliedrecht is het oudste baggerbedrijf uit Sliedrecht met meer dan 70 jaar ervaring in de waterbouw. Zij voeren werkzaamheden uit in Nederland en andere landen van Europa op binnen- en buitenwateren. De projecten variëren van dijkversterkingen tot rivieronderhoud, strandsuppleties, havenaanleg etc.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.