Skeftum op het podium van The Moonshine

04 september 2018
Skeftum op het podium van The Moonshine

SLIEDRECHT / DORDRECHT - Het nieuwe live-muziekseizoen 2018-2019 gaat weer van start aanstaande zaterdag met niemand minder dan de Dordtse band Skeftum! Deze band zetten tijdens Bevrijdingsfestival het Dr. Langeveldplein even op z’n kop. The Moonshine, die deze band regelde voor 5 mei, had Skeftum! ook al vastgelegd om op het podium van The Moonshine op te treden, en zaterdag is het zo ver.

Op Bevrijdingsdag gaf één van Dordrechts aller populairste bands al een dik visitekaartje af in Sliedrecht en konden we ervaren waarom deze band op verschillende edities Big Rivers steevast een plein tot het randje weet te vullen. Skeftum! heeft aan de andere kant van de Merwede dan ook een meer dan serieuze reputatie opgebouwd. Na het vuurwerk en lasershow op 5 mei trok de band ook op het Dr. Langeveldplein stevig van leer, ware het met een stevig ingekorte show i.v.m. de eindtijd. Menigeen was het dan ook volledig met elkaar eens dat deze Dordtse formatie eigenlijk veel langer had moeten spelen en dat gaat nu dan ook gebeuren... in The Moonshine.

Met een mix van aanstekelijke nummers weet Skeftum een breed publiek te boeien en ieder optreden tot een groot feest te maken. Covers van o.a. Rolling Stones, Kings of Leon, Robbie Williams, Herman Brood en vele anderen wisselen elkaar af in een show die bruist van de energie. Een speciaal plaatsje in het repertoire van Skeftum! is ingeruimd voor Nederlands grootste rockband ooit, Golden Earring. Het is dan ook niet toevallig dan het stemgeluid van frontman Chris hier en daar doet denken aan een zekere meneer Hay. Het muzikale feest der herkenning wordt compleet gemaakt door de ongekende berg plezier die de band uitstraalt.

De Dordtse geoliede muziekmachine bestaat uit 5 bandleden met een gezonde mix van doorgewinterde ervaring en jonge onbevangenheid. Zo speelden frontman Chris en bassist Sjaak eerder samen in de coverband Footloose, maakte toetsenist Kimball onderdeel uit van BIGGS en speelde drummer Tom in de huisband van DJS, Zorrow. Een soort van vreemde eend in het gezelschap is gitarist en wonderkind Sonny... deze autodidact op gitaargebied speelde voor Skeftum! eigenlijk alleen op zijn slaapkamer en ontwikkelde daar zijn stijl die Skeftum! de slagroom op de taart geeft. 

Alles bij elkaar zijn alle ingrediënten aanwezig voor een meer dan geweldige avond die je simpelweg niet mag missen. Met de opwarmer van 5 mei in ons achterhoofd gaan we ons opmaken voor een onvervalste avond feest, lol en bakken strakke muziek met niemand minder dan... Skeftum!

Bekijk hier alvast een voorproefje van Skeftum!:

De entree is gratis en Skeftum! begint rond de klok van 21.30 uur met de eerste set.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.