Metaalstakingen gaan door, FME-bod zwaar onvoldoende

11 september 2018
Metaalstakingen gaan door, FME-bod zwaar onvoldoende

SLIEDRECHT - Metaalstakingen gaan door, FME-bod zwaar onvoldoende: nieuwe stakingen in Sliedrecht op 14 september

Wie?                   Metaalwerkers van oa IHC, Fokker en vele anderen
Wat?                   24-uursstaking
Wanneer?          Donderdag 13 september 2018, hele dag.
                            Registratie stakers van 06.15 tot 10:00 uur
Waar?                 Voor de poort van IHC, Molendijk 94, 3361 EP Sliedrecht

De stakingen voor een goede cao Metalektro gaan onverkort door. De vakbonden hebben de werkgeversorganisatie FME laten weten niet onder de indruk te zijn van het eindbod. Komende donderdag en vrijdag staan stakingen in Zuid-Holland op de planning bij IHC, Fokker en vele andere metaalbedrijven uit de regio’s Papendrecht en Ridderkerk.

Petra Bolster, bestuurder FNV Metaal: ‘Wij stellen ons nog steeds constructief op, maar onze inbreng ligt blijkbaar met een grote prop in hun prullenbak, van onze looneis tot overwerkvergoedingen en van generatiepact tot investering in werknemers. Uit het eindbod van de werkgevers blijkt dat onze eisen zijn genegeerd. Een paar verslechteringsvoorstellen hebben ze ingetrokken. Blijkbaar moeten we daar blij mee moeten zijn, maar in deze tijd van economische voorspoed mag je investeringen verwachten in plaats van verslechteringen. Daarom gaan de stakingen in volle kracht door.’

Vorige week zijn de regionale estafettestakingen gestart in het zuiden van het land. Afgelopen periode is er door meer dan 12000 metaalwerkers gestaakt voor een goede cao en tegen de afbraakplannen van de werkgevers.

Inzet van FNV Metaal is een goede cao voor de medewerkers bij de talloze grootmetaalbedrijven. De bonden eisen een toekomstbestendige cao, met onder andere een jaarlijkse loonstijging van 3,5% met een vloer van duizend euro en goede voorstellen om hun werk en privé te kunnen combineren.

Onderdeel van de eisen van de bonden is ook een generatiepact, zodat jongeren weer een vaste baan krijgen in de sector, terwijl ouderen daardoor juist gezond de eindstreep kunnen halen en hun kennis kunnen overdragen. Daarnaast stellen de bonden nog vele andere maatregelen voor duurzame inzetbaarheid van de metaalwerkers. Ook moet er een einde komen aan de doorgeslagen flexibilisering en de beloning en arbeidsvoorwaarden van vaste en tijdelijke medewerkers moeten gelijk zijn.
De cao Metalektro geldt voor ongeveer 150.000 werknemers in het grootmetaal, zoals IHC, Fokker, DAF, VDL, ASML, Stork, Siemens en Scania.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met:
Jan Meeder, bestuurder FNV Metaal: 06-51610354
Petra Bolster, landelijk onderhandelaar FNV Metaal: 06-51599208
Brenda Heidinga, persvoorlichter FNV Metaal (alleen op dinsdag 11/9): 06-53578256
Rogier Esselbrugge, persvoorlichter FNV Metaal (vanaf woensdag 12/9): 06-11766935

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.