VV Sliedrecht verliest met 0 - 1 op Sportpark de Lockhorst

03 februari 2020

SLIEDRECHT / PAPENDRECHT - Papendrecht heeft op zaterdagmiddag 1 februari op sportpark De Lockhorst met een 0-1 overwinning op Sliedrecht drie heel belangrijke punten gepakt. Door de zege staat Papendrecht weer een punt boven de streep. De uitslag gaf niet het spelbeeld weer. Sliedrecht was de bovenliggende partij, maar vergat te scoren. Desalniettemin kreeg Papendrecht zeker de nodige kansen. De snelle spitsen Jay Luciano en Justin Beemsterboer zorgden voor gevaar in de omschakeling. Het balbezit was voornamelijk voor Sliedrecht, dat met verzorgd voetbal geduldig de bal liet rondgaan. Toch was de eerste kans voor Papendrecht. Een voorzet van Jay Luciano kon net voor de aanstormende Justin Beemsterboer door de Sliedrechtse defensie onschadelijk gemaakt worden. Niet veel later was het opnieuw Justin Beemsterboer, die voor gevaar zorgde. George Tomas de Brito zette hem met een lepe steekbal alleen voor Mathijs Donatz. Het harde schot kon gekeerd worden door de Sliedrecht-keeper.

De thuisploeg kreeg ook zijn kansen. Eerst was het Dennis Verhoef, die een vrije kopkans kreeg, maar zijn inzet verdween naast het doel van Papendrecht-doelverdediger Roy Rijntjes. Enkele minuten later zag Verhoef zijn schot via de grond op de lat belanden. Vlak voor rust liet Papendrecht zich weer zien. Jay Luciano kreeg de bal in het strafschopgebied en tussen drie Sliedrechtse verdedigers rommelde hij zich richting het doel van Donatz, maar zijn inzet ging naast. De laatste kans van de eerste helft was voor Dennis Verhoef. Een voorzet van rechts werd over het doel gekopt door de spits.

Na de rust kwam Papendrecht lange tijd niet meer aan voetballen toe. Jay Luciano en Justin Beemsterboer voerden een eenzame strijd voorin. De hechte verdediging onder leiding van Nick Kamerling gaf echter geen krimp. En als de Papendrecht-defensie even geen antwoord had, was er altijd nog Roy Rijntjes. Hij hield zijn elftal op de been met verschillende reddingen. Sliedrecht zette Papendrecht steeds verder onder druk, waardoor wat mogelijkheden ontstonden, maar opgelegde kansen bleven uit.

In de 83e minuut kwam Papendrecht bij één van de weinige aanvallen op 0-1. George Tomas de Brito stuurde Justin Beemsterboer met een steekbal de zestien in. De jonge en fysiek sterke spits behield het overzicht en rondde koelbloedig af in de verre hoek. Sliedrecht ging volledig op de aanval spelen om de nederlaag af te wenden. Met kunst- en vliegwerk hield de rood-zwarte defensie stand. Vlak voor het eindsignaal leek Sliedrecht alsnog de gelijkmaker te maken. Een vrije bal viel voor de voeten van Dennis Verhoef. Zijn schuiver in de verre hoek werd met een geweldige redding door Roy Rijntjes tot corner verwerkt. De hoekschop zorgde voor het laatste spannende moment voor het Papendrechtse doel, maar na het wegwerken van de bal floot de prima leidende scheidsrechter Pieter van Veelen af.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van Ek, Leenheer, Tomas de Brito (Dupuis), Van der Net, Lighaam, Beemsterboer, Luciano.

Onderschrift foto: Matchwinner Justin Beemsterboer in duel met Sliedrecht-verdediger Chris Boom.