Vrijwillige inzet goed geregeld bij Waardeburgh

12 maart 2020
Vrijwillige inzet goed geregeld bij Waardeburgh

SLIEDRECHT / ALBLASSERDAM - Waardeburgh heeft het keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’ van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) ontvangen. Dit keurmerk toont aan dat Waardeburgh ook goed voor haar vrijwilligers zorgt.

Ruim 600 vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor de bewoners van zorgcentrum Parkzicht en verpleeghuis Overslydrecht in Sliedrecht, de bewoners van de twee andere zorgcentra en de thuiswonende cliënten van Waardeburgh. De inzet van vrijwilligers is onmisbaar. Met het uitreiken van het keurmerk bevestigt de NOV dat Waardeburgh goed met deze inzet omgaat.

Beoordelaar op bezoek
Een beoordelaar van NOV bracht een bezoek aan Waardeburgh om met eigen ogen te zien hoe het vrijwilligerswerk is geregeld. Ook ging zij in gesprek met vrijwilligers en de vrijwilligerscoördinatoren en werd het vrijwilligersbeleid van Waardeburgh getoetst aan de richtlijnen van de NOV. Met name de goede, open sfeer viel de beoordelaar op.  

Waardering
De vrijwilligerscoördinatoren van de zorgcentra zijn terecht trots op het resultaat: “Het is goed om te horen dat vrijwilligers zich gewaardeerd voelen en dat ook een onafhankelijke beoordelaar zo positief is over de manier waarop we omgaan met onze vrijwilligers.”

Op de foto staan v.l.n.r.: Michel de Bruin (vrijwilligerscoördinator), Monica van den Berg (vrijwilligerscoördinator), Peter de Wit (bestuurder) en Annelies Lodder (vrijwilligerscoördinator).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.