zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Sliedrecht

Aankomst Ark Museum

11 oktober 2021 (door Hennie van der Zouw)

De Ark: nieuwe eigenaar - nieuwe expositie. De eerste “kleine” Ark - de verhalenark - komt na een lange reis van meer dan 10 jaar en 50 havens terug naar het oude nest in Sliedrecht.

Hamburg, Keulen, Rostock, Kopenhagen, Ipswich, Oslo, Bergen, zijn één van de vele havens die de Ark bezocht heeft voordat wij dinsdagavond weer in Sliedrecht in de gemeentehaven aan zullen komen en vanaf 14 oktober voor bezoekers geopend zijn.

In 2008 was de Ark onder de vorige eigenaar al een keer in Sliedrecht maar nu komt de Ark met de nieuwe expositie, onder de nieuwe eigenaar Aad Peters, na een succesvolle tour door Europa terug voor een aantal weken.

De openingstijden zijn dagelijks van 10:00 tot 18:00 uur.

De Ark neemt je mee op een reis langs de verhalen van Adam & Eva, Kaïn & Abel, Noach, Abraham, Mozes en Samson tot aan het Nieuwe Testament. De Boom des Levens, die door de hele Ark groeit, verbindt de verhalen en laat het geheim zien van het Nieuwe Testament.


Informatie over de Ark:
De Ark is 70 meter lang, 10 meter breed en 13 meter hoog.
De expositie is gemaakt door meer dan vijftien internationale kunstenaars, in opdracht en naar ideeën van Aad Peters en ontworpen door Michaela Bartonova uit Tsjechië.

Over eigenaar Aad Peters:
De Ark is een project van theater- en televisieproducent Aad Peters, bekend van de vele educatieve tv-programma’s zoals ‘d’r kan nog meer bij’ de Ark van Stekeltje’ en door zijn bekende rol in de Mini Playbackshow ’Bulletje’. Sinds 1975 werkte hij in bijna 60 landen en speelde wereldwijd 6.000 voorstellingen.

Naast sociaal geëngageerd werk, behandelde hij thema’s als vrede en vergeving in conflictgebieden. Zo werkte hij acht jaar (1983-1990) tijdens de Libanese burgeroorlog en in Syrië en Iran waar hij 120 educatieve tv-uitzendingen produceerde. Voor dit complexe werk kreeg hij in 2002 een Koninklijke onderscheiding.

 

Lees meer over:

ark museum
Deel dit bericht met je vrienden!