donderdag 29 oktober 2020

Alles over Sliedrecht

Esther van Berkel

Afscheid Esther van Berkel bij Sliedrecht Sport

17 april 2020

SLIEDRECHT - Passer-loper Esther van Berkel en Sliedrecht Sport gaan komend seizoen niet met elkaar verder. Opvolgster is talent Julia Joosten. Zij komt over van Regio Zwolle Volleybal. De andere passer-lopers, Fleur Savelkoel en Christie Wolt, hebben bijgetekend, waarmee een groot deel van het team voor seizoen 2020-2021 bekend is.

Oud-international Van Berkel speelde, verdeeld over drie perioden zeven-en-een-half seizoen bij de landskampioen. Op één Nationale Beker na, was ze betrokken bij alle prijzen in de blauw-witte prijzenkast: vijf keer landskampioen, vier Nationale Bekers en even zo veel Supercups. “Ze was van grote waarde voor het team en we zullen haar zeker missen”, aldus trainer-coach Vera Koenen.

“Het is jammer om na dik zeven seizoenen afscheid te nemen van Sliedrecht Sport”, voegt Van Berkel toe. “Ik houd mooie herinneringen aan mijn tijd bij de club over. De komende periode ga ik bedenken of mijn volleybalcarrière hiermee afgelopen is of dat ik nog ergens anders aan de slag ga.”

Talentontwikkeling
In opvolgster Julia Joosten (19) is de gewijzigde koers van Sliedrecht Sport te zien. Koenen: “Wij gaan komend seizoen veel investeren in jonge speelsters zodat we de talentontwikkeling bij zowel Dames 1 als Dames 2 en 3 op hoog niveau kunnen brengen. Julia is een jonge talentvolle passer-loper met heel veel ambitie en potentie. In onze wedstrijden tegen Regio Zwolle speelde ze erg goed. Ze heeft al mooie stappen gezet en wij helpen haar graag met het doorontwikkelen naar een sterke stabiele passer-loper die finales kan spelen.”

Zwolle
Joosten begon op 6-jarige leeftijd met volleybal en speelde altijd bij Zwolse clubs. Op haar zestiende debuteerde ze in de Eredivisie bij Regio Zwolle Volleybal. Daarnaast speelde ze bij Beach Team Nederland in Den Haag. In 2016 won ze het Nederlands Kampioenschap onder 17 jaar, op het zand. “Ik ben blij dat ik de volgende stap in mijn volleybalcarrière bij deze professionele club kan maken”, aldus Joosten. “Ik heb enorm veel zin in een nieuwe uitdaging en ben ervan overtuigd dat ik mij bij Sliedrecht Sport goed kan ontwikkelen.”

Negen
In De Basis moet ze de competitie aangaan met twee ijzersterker passer-lopers: Fleur Savelkoel en Christie Wolt. Beiden tekenden in voor het komende seizoen, waardoor het hoogste blauw-witte damesteam inmiddels negen speelsters telt. Naast Joosten, Savelkoel en Wolt, zijn dat Ana Rekar, Emma Rekar, Carlijn Ghijssen-Jans, Maureen van der Woude, Denise de Kant en Jolijn de Haan.

Foto’s:
Esther van Berkel (foto: Pim Waslander)
Julia Joosten (foto: Kristian Giesen)

 

Lees meer over:

afscheid esther van berkel
Deel dit bericht met je vrienden!