maandag 24 januari 2022

Alles over Sliedrecht

Besparing leidt tot afgeslankte dienstregeling Drechthopper

5 november 2020

DRECHTSTEDEN - Vanaf vrijdag 1 januari 2021 is de Drechthopper (evenals de Wijkhopper) alleen nog toegankelijk voor inwoners met een beperking die niet zelfstandig kunnen reizen. Verder is de Drechthopper per 1 november minder uren beschikbaar. Deze besluiten zijn een gevolg van de bezuinigingsmaatregelen binnen het sociaal domein.

Momenteel kunnen alle inwoners uit de Drechtsteden van 75 jaar of ouder gebruikmaken van de Drechthopper en de Wijkhopper. Vanaf 1 januari 2021 rijden deze busjes alleen nog voor inwoners die een beperking hebben, waarvoor zij een indicatie hebben. Door hun beperking kunnen de inwoners veelal niet reizen. Gebruikers van de dienst kunnen hun Drechthopperpas zelf vernietigen/doorknippen, omdat ze niet meer geldig is vanaf 1 januari 2021.

Aanvraag Drechthopper 2021
Denkt u de Drechthopper en/of de Wijkhopper echt nodig te hebben, omdat u vanwege een beperking niet zelfstandig kunt reizen? Dan kunt u een aanvraag doen bij de Sociale Dienst Drechtsteden. Meer informatie vindt u op www.drechthopper.nl of u kunt contact opnemen met de klantenservice.

Wijziging rijtijden Drechthopper
Een andere bezuinigingsmaatregel is het beperken van de rijtijden van de Drechthopper. Deze maatregel is deze week ingegaan. Er gelden de momenteel de volgende reistijden per dag:

  • Maandag tot en met donderdag: 7.30 - 23.00 uur 
  • Vrijdag: 7.30 - 24.00 uur 
  • Zaterdag: 9.00 - 24.00 uur
  • Zondag: 9.00 - 23.00 uur 

Let op. Uw reis mag nooit na 23.00 uur (op zondag tot en met donderdag) of na 24.00 uur 's avonds (op vrijdag en zaterdag) eindigen. U moet voor dit tijdstip op uw bestemming aankomen.

Alternatieven
In sommige gemeenten wordt alternatief (lokaal) vervoer aangeboden. Informeer bij de welzijns-/zorgorganisaties binnen uw gemeente of bij de gemeente zelf welke lokale alternatieven er zijn.

Bron: Sociale Dienst Drechtsteden

Zie ook:

Lees meer over:

ouderen drechthopper rijtijden
Deel dit bericht met je vrienden!